10.3.2010

2,5

Lankavarastoni koko on kasvanut huolestuttavasti: 2,5 vuoden aikana noin 2,5 kertaiseksi! Niinpä liittyminen tämän vuoden Lankahamstereihin oli enemmän kuin paikallaan. Minut löytää Lankahamsterit 5-blogista, mutta suurista pudotuksista on turha haaveilla, kun puikoilla ei ole paksua lankaa ja isoa työtä.

Omaa blogia selaamalla huomasin, että lupasin esikoiselle 2,5 vuotta sitten tehdä uuden kaulurin bambusta, koska muut langat kutittavat ja poika omi itselleni tarkoitetun vaaleanpunaisen kaulurin omaan käyttöönsä.

Ullasta löytyi taas sopiva ohje, Kristelin Hugo. Puikot 3mm ja lankaa meni lapsen kokoon (96s) tehtynä 61g.

Hamsterisaldoa kasvatin myös tiskirätillä. Tämä löytyi Ravelryn kautta: Eloomanator Diagonal Knit Dishcloth (pdf). Neuloin nyt ensimmäistä kertaa hamppulankaa (Allhemp 6) ja vaikka aluksi tuntui kuin olisi paperinarua neulonut, niin loppujen lopuksi neulominen kävi sujuvasti.

Käytössä hamppu on osoittautunut bambuakin paremmaksi ja tällä mallilla saa ainakin hangattua ruuanjämät pöydän pinnasta loistavasti. Puikot 3,5mm ja 46g.

Ompelin kolme taskuvaippaa. Neljäs ja viimeinen on reisikuminauhoja ja tikkausta vaille valmis. Loistava ompeluflow katkesi neiti 9kk:n apuun. Ompelukoneen poljin on rikki ja jousikin katosi kaikessa tohinassa. Kone on mallia Singer 70-luvulta, joten saapa nähdä löytyykö korvaavaa poljinta mistään, jollei tuota saa muuten korjattua. Kotihoidontuelle tiputaan pikapuoliin, joten uuden koneen ostaminen ei houkuttaisi. Vaippakuvia tarjoillaan myöhemmin, kunhan pesusta joutuvat.
Otsikkoon viitaten vauvalta löytyy nyt 2,5 hammasta. Tuo puolikas on siis juuri puhjennut ja kolme muuta hammasta tulollaan hidasta tahtia. Valvottuja öitä luvassa edelleen viikkotolkulla. *haukotus*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti