5.4.2010

Suopursu

Neuloin pienehkön huivin talvitakin kaveriksi, vaikka nämä kuvat nyt on keväisiä. Supursun ohjehan löytyy siis Kipakoitten kalenterista.

Sopivan simppeli, mutta kuitenkin kaunis peruspitsikerta. Huivin käyttöpuoli on neuleen nurja puoli, jossa nypyt erottuvat.

Tykkäsin myös kovasti reunuksesta.

Huiviin kului 86 grammaa ohutta sukkalankaa, Lanartus Fine Merino Socks, jonka sain ystävältä joululahjaksi. Pehmoista (mutta keräsi näppärästi kaikki vaaleat dogin karvat ja myös hiukset) ja ihanaa!
Käytin aluksi 3,5mm puikkoja, kun tähtäsin nimenomaan lämpöiseen huiviin. Vaihdoin kuitenkin ehkä neljänneksen jälkeen 4mm puikkoihin ja tuo nyppypinta aukesi paremmin. Tiiviimpi osa näkyy peittyvän kuvissa sopivasti hiusten alle, vaikkakin varmaan käytän tätä jatkossa kaulahuivin tapaan.
Kaikenkaikkiaan tosi kiva ohje, voisi ehkä neuloa joskus toisenkin. Saattaisi toimia myös ohuemmalla langalla hyvin.

Loppuun kuva-arvoitus: Kaikkensa antanut huivinneuloja vai 3-vuotias toipilas?
Huolestuneiden lukijoiden varalta, lapsosen asento korjattiin kuvan ottamisen jälkeen paremmaksi torkkuja varten.

7 kommenttia:

 1. Onpas se kaunis.Minä vain kateellisena ihailen teitä huivien tekijöitä. Itse en ole ikuna uskaltautunut moista kokeilemaan ;-)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Minna! Kannattaa ilman muuta vain kokeilla, siitä se lähtee. Joku helppo projekti aluksi, jossa ei ole montaa uutta opeteltavaa. Ei se ole niin vaikeaa miltä vaikuttaa.

  VastaaPoista
 3. Kaunis huivi ja voi pientä toipilasta! Ei jaksanut traktorillakaan enää pikkuinen leikkiä kun väsy iski.

  VastaaPoista
 4. Kaunis huivi nätissä värissä!

  Mistäköhän sekin johtuu, että pienet lapset tuntuvat nukahtelevan mitä ihmeellisimpiin asentoihin ja nukkuvan niissä ihan tyytyväisinä. Ei mulla ainakaan kiertäis veri missään paikassa, jos nukkuisin hetkenkään tuollaisella kiemuralla :D

  VastaaPoista
 5. Kaunis huivi.Sain joululahjaksi neulovalta miniältäni Kipakoiden kalenterin.Taidan kokeilla. - Toipilaanhan siinä väsy on yllättänyt.Selvästikin neulova äiti on poistunut viereltä vain kuvanoton ajaksi.

  VastaaPoista
 6. Hieno huivi, tosi makee! Melki tekis mieli tommosta :D

  Hei, ei se läpällinen kassi ole vaikea. Se ei Voi olla vaativa, koska mä selvisin siitä :D Ja mä en todellakaan ole hyvä ompelukoneen kanssa, saati sitten maltillinen ja hyvät hermot omaava.
  Eli jos mä osaan, niin sit osaa kuka vaan :D Ja siinä ohjeessa on tosi hyvät kuvat.

  VastaaPoista