23.5.2010

Ruusunen

Viime kesänä ostin Hjertegarnin Blend Bamboota ja mielessä siinteli neuletakki tai muu asuste kuopukselle. Helteisessä kevätsäässä tekikin mieli mekkoa ja etsiskelin Ravelrystä ylhäältä alas neulottavaa mekkoa. Löysin Aleenan, josta napsin silmukkamäärät, mutta jätin palmikot pois, kun teki mieli söpöstellä pitsillä.
Tästä syntyi sitten mekko Ruususelle. Aleenassa ei ole kiinnitysmekanismia, mutta minä halusin sellaisen niskaan. Laitoin sinne napin ja tuohon mekon kaulaosaan sain muotoiltua pienellä pitsillä avaruutta, mitä raglantyyppisessä ohjeessa ei muuten olisi ollut.

Isoveljet hääräsivät innolla kuvausapuna ja esikoinen nappasi pihalta voikukan ja laittoi sen korvalle. Pikku neidin poseerausinto vaan nousi ja kukkanen sai olla ihan rauhassa.

Neiti osasi heti myös leikkiä helmalla, ei ihan sivusta tosin kohottanut helmaa. Aika hyvä suoritus silti 11 kk iässä!

Huomaatteko kuvien määrästä, että äidin sydän pakahtuu ylpeydestä? Oli pakko jättää naamakuvatkin esille.

Tykkään tosin tuosta mekostakin ihan älyttömästi. Tein pääosin 80cm koossa ja leventelin omaan tahtiin helmassa. Puikot 3mm ja kulutus 140g. Helmaan tein päärmeen, kun ainaoikea reunus taittui ikävästi (tästäkin kiitos Ravelryn suomalaisten neulojien ryhmän).

Lanka on ihanan pehmeää, aivan täydellistä pienelle käyttäjälle. Ja jos nyt sattuisi venähtämään, se ei haittaitsi, kun käyttäjä kasvaa kovaa vauhtia.

Esikoinen ilmoitti, että päiväkerhon ohjaajille pitäisi olla lahjat. Mistä lie moisen keksinyt (liekö sieltä samasta aivojen osasta mistä keskimmäinen kertoi, että kerhotädit on käskeneet pyyhkiä räät hihaan, eikä sormiin...), mutta tottahan kivoille tädeille tehdään jotain. Tiskirätti sai kannatusta, kun kyselin mikä kelpaisi.

Tähden kanssa kävi vähän hassusti. Sain Miia-Rebekalta tuollaisen arpajaisvoittona ja eräänä yönä imetyksen lomassa mietin miten se on neulottu. Aamulla puikot kouraan ja kokeilemaan ja onnistuihan se hyvin lähelle.

Muutaman päivän päästä tutkin Ravelryä ja olishan tuolle ollut ohjekin helposti löydettävissä, ettei olisi tarvinnut mietiskellä. Starfish siis. Tosi helppo ja mukava malli!

Toiselle tädille pyörittelin sitten vaan nopeasti lyhennetyillä kerroksilla ympyrärätin. Pistin mukaan selitystekstin sille varalle, että heille ei ole neulotut rätit vielä tulleet tutuiksi.
Näihin upposi 41g Novitan vuosikerta puuvillaa, Alabamaa.

15 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis mekko ja ihana pieni malli :) .

  Hyvin sait kyllä rätin onnistumaan jos itse ohjeen pähkäilit. Ei onnistuis multa. Oon tosi surkea päättelemään neuleen perusteella miten se on neulottu.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tess!

  Miia-Rebekka, tuo jotenkin vaan loksahti kohdalleen, vaikka en ole kauheasti neulonut lyhennettyjä kerroksia, muutaman rätin eri muodossa. En minäkään ainakaan isommista töistä osaa hahmottaa, jos niissä on joku jippo.

  VastaaPoista
 3. Oi, miten soma ihanuus sekä mekko että tyttö!! :)

  VastaaPoista
 4. Suloinen yhdistelmä: tyttö ja mekko. Punainen väri on tosi pirtsakka.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana mekko että tyttö:)
  Tytössä aivan selvää malliainesta

  VastaaPoista
 6. Voi noita poseerauksia! <3 Suloinen mekko, ihana kesäfiilis - eihän noista voi kuin tulla hyvälle tuulelle! Kiitos, kun jaoit nämä.

  VastaaPoista
 7. Nätti mekko; ihasti tyllerö osaa jo poseerata! :)

  VastaaPoista
 8. Onpas kaunis mekko ja niin kauniin värinen lanka! Ja tyttöhän se vasta ihan syötävän suloinen onkin!

  VastaaPoista
 9. Samaa mieltä edellisten kanssa, söpöjä molemmat, neiti ja mekko!

  VastaaPoista
 10. Sievä mekko! Ja hyvin sujuu poseeraus! ;)

  VastaaPoista
 11. Suloinen pikkuneiti sievässä mekossa!!

  VastaaPoista
 12. no jopas, meillähän on kuopukset ihan saman ikäiset. En nyt saa päähäni että onko joskus oltu samaan aikaan neuletapaamisessa...

  Ihana mekko ja ihana tyttönen!

  VastaaPoista
 13. On tuo mekko kyllä kuin mansikka, mutta toisaalta, mikäpä on kuvatessa, kun on noin kuvauksellinen mannekiini, ihana!

  VastaaPoista