15.6.2010

Mekkoja

Pappi puikoissa- blogissa vierailtuani jäi ajatus barbien vaatteista kytemään. Vuosi sitten äitini toi vanhoja tavaroitani kaappeja siivoiltuaan ja laatikoista paljastui myös barbeja ja muita nukkeja. Esikoinen ja keskimmäinen innostuivat yllättäen leikkimään niillä tänä kesänä ja ehdotus neulotuista vaatteista otettiin riemulla vastaan.

Sticka till Barbie on varsinainen aarreaitta ja sieltä nappasin tämän mekon kaavan. Striped Dress löytyy numerolla 464. Tähän meni mukavasti vanhoja akryylilankojen jämiä. Hauskinta ovat nuo pinkit raidat. Ne on neulottu 100% akryylilangasta, josta tein elämäni ensimmäisen neulepuseron 11-vuotiaana. Kannatti siis marinoida tuotakin lankanyttystä parikymmentä vuotta laatikossa kun pääsi vihdoin käyttöön!
2mm puikoilla tästä tuli pikkasen iso, mutta kursin sauman ronskimmin kasaan ja pelittää leikeissä hyvin.

Jostain kirpparipussukasta meille rantautui ihme lankoja, tämänkään nimestä ei ole aavistustakaan, mutta kimaltelevana just täydellistä nukelle. Kun Barbie sai tanssimekon, tuli tietysti tilaus tälle toiselle vastaavasta. (Muistaako joku onkohan tämä muuten Sindy tai Cindy? Sellainen hämärä mielikuva nuken merkistä on.)
4mm puikoille loin silmukat ja mittilöin vähän nuken päälle. Idea edellisestä mekosta yksinkertaistettuna ja tästä tuli juuri sopivan kokoinen. Hassua miten onnelliseksi voi tulla näinkin pienestä työstä. Bling bling vaan.

Tilauksessa olisi muuten myös hääpuku ja mieskin kuulemma Barbielle olisi syytä hankkia. Hiuksetkin näiltä pitäisi selvitellä, varsinkin tällä jälkimmäisellä tuntuu olevan kroonisesti Bad Hair Day!

Se, jolle noita nukkeja on vähän säästelty, ei sen sijaan hirveästi jaksa perustaa vielä vaatteiden vaihdosta ja muista leikeistä (pojat sujuvasti myös taistelee noiden kanssa...). Sen sijaan 1-vuotias kävelee topakasti taaperokärryjen kanssa, oppi kiipeämään rappuset yläkertaan ja pujottamaan kaapista tonkimansa uimalasit päähänsä. Neiti kokeilee kiipeilyä myös kärryn kyytiin ja huutaa sitten pelastamaan pulasta.

Vasta kolmastoista KYH-aloitus oli tiskirätti, aika hyvin! Novitan Oliviasta korinpohjaneulosta, helppoa ja nopeaa.

1. Salkoruusu valmis
2. Tulppaani valmis
3. Kalla valmis
4. Roosa-huivi valmis
5. Petunia valmis
6. Suuri lehti valmis
7. Mustikka- bolero aloitettu
8. Karpaattienkello valmis
9. Purosta Petunia valmis
10. Tiuhtis- villikset aloitettu
11. Auringonkukka valmis
12. Elämänlanka aloitettu
13. Tiskirätti Oliviasta valmis
14. Raidallinen Barbien mekko valmis
15. Bling bling mekko Barbielle valmis
16. Oranssi mekko Barbielle aloitettu

8 kommenttia:

  1. Mullakin on ollut tuollainen Cindy, tummatukkainen. Muistin sen kovin nätiksikin, mutta parisen vuotta sitten siskon kanssa pengottiin vanhat leluvarastomme, ja vanha cindy muistuttikin lähinnä manaajatyttöstä.. ;o(

    Barbievaatteista mä en uskalla lapsille edes mainita, olen niin laiska toteuttamaan mitään tuollaista, ja niitähän sitten manguttaisiin..

    VastaaPoista
  2. Cindy oli semmonen tolkuttoman isopäinen ja Daisy aika samannäköinen, mutta pienempikuuppainen. Huh, kaikkee sitä muistaa...

    VastaaPoista
  3. Pirjo-Riitta, mankumista tästä varmaan seuraakin, toisaalta nämä on kivan nopeita projekteja, ainakin jos ottaa paksumpaa lankaa niin ei kauan mene kun on perusmekko valmis. :) Pikkusen mua nauratti tuo kommentti Cindystä, niinhän se tahtoo olla että aika kultaa muistot ja varastosäilytyskin voi tehdä tepposet.

    RiikkaS., onkohan tää nyt Cindy vai Daisy sitten, aika iso pää tuolla minusta on, muttei mikään jätti.

    VastaaPoista
  4. Barbinvaateneulontaan voi jäädä koukkuun... kohta sävellät ihan itse ja käyt stickatillbarbie-sivulla hakemassa vain ispiraatiota. Jaa mistäkö tiedän, köh köh...

    VastaaPoista
  5. Apua, mitkä sivut nuo Sticka till Barbie!! Uskaltaisikohan omille tytöille näyttää?

    Minä mielsin tuon pienemmän nuken ensi katsomalla Daisyksi, mutta tarkemmin ajateltuna taisi omalla Daisyllani olla kuitenkin hieman sirompi kuuppa. Vai kultaisiko aika taas muistot... ;) Daisy oli yksi suosikkibarbeistani, tosin kauneus ehkä hitusen kärsi, kun suuressa nokkeluudessani leikkasin kyseiseltä nukelta varpaankynnet... ;D

    VastaaPoista
  6. TiiQ, köh köh, :D Kieltämättä jotain suunnitelman poikasta herättää jo pinkki Malibu-lanka jämälaatikossa.

    Rusina, piti oikein nyt kuukkeloida ja kyllä jotenkin Daisyt muistuttaa tuota omaani eniten. Ja voihan varpaankynsi, tosin on nuo minunkin nuket kärsineet kaikenlaisista tempauksista joskus.

    VastaaPoista
  7. Daisy-nimeä tulin tänne ehdottamaan ja se oli myös saanut kannatusta. :) Nätit mekot, projekti vie varmasti mennessään.. :)

    VastaaPoista
  8. Ihania barbinvaatteita! :) Mullakin olisi tarkoitus tehdä tässä lähiaikoina barbinvaatteita, kunhan saan taas noita jämänöttösiä ensin (mulla ei ole tapana jämälankoja kauhean pitkään marinoida, tällä hetkellä on vain jotain 10-50 cm langanpätkiä jämälaatikossa, kehruuhommeleitten alkulangoiksi säästetty). Kummitytölle on jo paketissa lähdössä hänen ensimmäinen barbinsa, pitäisi siihen kaveriksi sitten vielä muutama mekkonen väsätä, synttärit heinäkuussa. :)

    VastaaPoista