30.3.2013

Aurinkoista pääsiäistä!

Työpaikallani on vauvabuumi ja kyllä, minun työpaikallani voi puhua vauvabuumista, kun töissä on kaksi raskaana olevaa. Oma huonekaverini saa vauvan heinäkuussa, mutta olenpa kerrankin ajoissa liikkeellä ja aloitin junasukista. Norjalaishatun teen tähän settiin kaveriksi. Wool ja 3mm:n puikot tuottivat tosin ehkä 6kk ikäiselle sopivat sukat, mutta ei se mitään, onpahan talveksi lämmikettä.

Junasukat eivät ole mitenkään kauniit ainakaan minun mielestäni, mutta ylivertaisesti parhaat pysyvyyden suhteen. Eipä ihme, että näitä sukkia on neulottu niin paljon.


Huomenna herkutellaan Tuulomaan tortulla. Jos etsit ohjetta googlesta päädyt todennäköisesti lukemaan ohjetta mokkapaloista, joiden alaosa jätetään vaaleaksi eli ei laiteta kaakaota. Ainoa oikea ohje (minulle siis!) on kuitenkin sellainen, jossa vaalean ala-osan päälle tehdään kuorrute kidesokerilla eikä tomusokerilla, kuten mokkapaloissa. Tämä on niin hyvää, nam!

Tuulomaan torttu
ohje uunipellille, puolikas ohje riittää piirakkavuokaan

4 munaa
4 dl sokeria
300g voita
2dl maitoa ( tai appelsiinimehua/vettä)
6 dl jauhoja (itse teen gluteenittomilla jauhoilla, sama tai vähän pienmpi määrä toimii)
4 tl leivinjauhetta (voi vähentää jos teet gluteenittomana)
4 tl vaniljasokeria

Muna ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Sulatettu voi ja maito lisätään taikinaan vuorotellen. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään varovasti sekoittaen taikinaan (paitsi minä vatkaan ykkösellä sähkövatkaimella). Paistetaan 175 asteessa kunnes on kypsä ja laitetaan jäähtymään vähintään kuorrutteen tekemisen ajaksi.

Kuorrute
100g voita
2 dl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
4 rkl vahvaa kahvia

Mittaa ainekset tarkasti, jos haluat onnistua. Voi sulatetaan ja loputkin ainekset sekoitetaan kattilassa. Jäähdytetään hieman ja levitetään sitten nopsaan pohjan päälle. Ripottele pintaan makusi mukaan störsseleitä, pääsiäiskarkkeja tai kookoshiutaleita.

Jos pohja on liian kuuma, kuorrute uppoaa pohjan sisään. Jos taas liian kylmä, kuorrute tarttuu pintaan huonosti. Sopivan oppii kokeilemalla (ja ehtii unohtaa seuraavaan pääsiäiseen mennessä!) mutta molemmilla tavoilla epäonnistuneenakin herkku tulee taatusti syötyä.



 Iloista pääsiäistä!

1 kommentti: