23.4.2014

Kurpitsaa

Lankalauantaina saimme olla Lellun luona värjäämässä ja neulomassa. Pääsin kokeilemaan Emotuotteen värejä naapurilta ostettuun norjalaiseen vuosikerta villalankaan.
Olipa se helppoa ja nopeaa kasvivärjäykseen verrattuna! Väri myös tarttui kauniisti, vaikka lanka on 100% villaa.


Väri on jotain tällaista.

Tai tällaista. Näiden kahden värin välistä todellisuudessa, kanssaneulojan värimääritelmä osui ehkä lähemmäksi: kurpitsaa, eikä porkkanaa, kuten itse ekaksi aattelin. Saatoin jäädä koukkuun!Retriitin lahjoituspöydästä nappasin lasten neulepuikot ja kuopus 4v. innostui heti. Ja oppi! Vähän olen ylpeä tuosta pikkuneidistä millä sitkeydellä on neulonut Lett Lopin jämää. Siitä tulee aikanaan taustalla näkyvälle nukelle kaulahuivi.

Myös isoveljet kinusivat opetuksen perään ja lupasin, vaikka arvelin, että niillä puikot lentelee seinille, jos oppimista ei tapahdu heti. Väärin meni! Oppivat melkoisen äkkiä ja kärsivällisyyttäkin oli aluksi. Sitten kun tunsivat, että osaavat mielestään neuloa, alkoi kiukkupurkauksiakin tulla, jos lanka ja puikot eivät olleet niin yhteistyöhalukkaita.

Tällä hetkellä toinen pojista neuloo siskolle hiuspantaa kirppislangasta. Se tosin on projekti, jota molemmat pojat ovat neuloneet. Toinen taas aloitti tekemään lelu-Ponsselle telaa. Tuleepa käyttöön sekin värjätty rumalanka, jolle en ole käyttöä vuosiin keksinyt!

10 kommenttia:

 1. Upea värjäystulos.
  Mukavaa lukea lastesi innostumisesta neulomiseen, nuorena se on vitsa väännettävä tai tässä tapauksessa puikko käännettävä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kiva kun jaksavat innostua ja eihän siitä tiedä, jos joku kipinä syttyiskin.

   Poista
 2. Upean väristähän tuosta retrovillalangasta tuli :) Ja mahtavia nuo sun muksut kun lähes ventovieraalta pyytävät apua neulomisasioissa jos tarve vaatii. Kyllä ne pojatkin niistä kiukunpurkauksista pääsevät kunhan hoksaavat ne pikkukikat jotka oikeastaan voi oppia vain yrityksen ja erehdyksen kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on aika sosiaalisia, kehen lie tulleet, vanhemmat ei taatusti tuon ikäisinä olleet yhtä suupaltteja. :D Ja joo, neulomana oppii lopulta vain neulomalla kun perusidea on hallussa.

   Poista
 3. Mahtavan väristä lankaa sait aikaan! :)
  Ja ihan mahtavaa, että lapset ovat oppineet neulomaan - siitä se neulojan ura urkenee. :)
  Ja psst, Hello Kitty kaulassa - IIKS!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpäs olikin, tää kuva oli aika pian retriitin jälkeen. Raskin sentään antaa neidille ne Kittyt. :D

   Poista
 4. Huippunopeita ovat lapset siellä oppimaan! Tuo Ponssen tela on kyllä ihan yliveto juttu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytännöllisyys ennenkaikkea, ei tuo lapsi taida ikinä luopua työkoneinnostuksestaan!

   Poista
 5. Ahhahhaa, Ponsselle telaa :D Kaikkea sitä voi neuloa...

  Ihan täydellinen oranssi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootahan vaan kun sieltä pyöräytät itse Ponssepojan tai -tytön, niin tiiät millaista on hoitaa koneita rakastavaa lasta. :D

   Poista