7.9.2010

Kettinkiä

Ullan Dude & Dudette-sukat kiehtoivat ensinäkemältä, vaikka ristinkin ne samantien Kettinki-sukiksi. Palmikko on mielenkiintoinen ja näyttää todellakin kettingiltä, kuvat eivät tee oikeutta mallille.

Neuloin nämä sukat ohjeen mukaan! Yleensä en ikinä onnistu, vaan aina säädän jotain kohtaa. Ihan pikkasen tosin tässäkin oikaisin, tein kantalappua 40 kerrosta 44 sijaan. Tiesin, että tarvitsen pari ylimääräistä nostettua sivusilmukkaa ja näin ei tarvinnut kaventaa ylimääräisiä pois. Mutta lasken nämä silti ohjeen mukaan tehdyiksi.

Hauskaa mallissa oli myös se, että sivusilmukoilla neulottiin ribbiä ulkosyrjään, sisäsyrjään nurjaa. Useinhan sukkamalleissa mennään sileällä neulepinnalla tuossa kohtaa.

Lanka on Nallea, jonka kesällä värjäsin lupiineilla. Lankaa oli siis tasan 100g ja onneksi punnitsin välissä. alkoi iskeä paniikki ettei lanka riitä. Tavallisesti kun käytän vähemmän silmukoita ja nyt tein 66 silmukalla ja 2.5mm puikoilla. Onneksi punnitsin välillä ja kiireesti aloin tekemään toista sukkaa samaan vaiheeseen. Loppujen lopuksi lankaa jäin n. 40cm kummastakin sukasta silmukoinnin jälkeen. Sopivat tuli!

Viime aikoina olen myös viipynyt helmien äärellä. Tässä pari silmukkamerkkiä, joista tuli aika kivat, vaikka periaatteessa en suuremmin välitä sinisen ja punaisen yhdistelmästä. Esittelen koruja sitten myöhemmin, miten voi ihminen koukkuuntua tuohonkin puuhaan!

10 kommenttia:

 1. Kettinkisukistahan tuli tosi kivat! Hauska myös nähdä lupiinilanka neuleena, kaunis tuo langan hienoinen värivaihtelu. Pinta on kivan elävä, mutta ei kuitenkaan räikeä. Minun mielestäni malli ja lanka sopivat tosi hyvin yhteen.

  VastaaPoista
 2. Kivat sukat ja lupiinilankakin hieno!

  VastaaPoista
 3. Blogissani on sulle tunnustus!

  Minäkään en normaalioloissa välitä punaisen ja sinisen yhdistelmästä, mutta nuo silmukkamerkit on tosi kauniita!

  VastaaPoista
 4. Ihanat silmukkamerkit, nuo menisi korviksinakin! Ja hienot sukat!

  VastaaPoista
 5. Kiitos!
  Rusina, lanka voi tosiaan olla vähän solidin tyyppistä. Joskin ei se taaskaan näytä kuvissa siltä miltä alunperin, mutta minustakin tuo oli paras väri tuolle mallille minulta löytyvistä langoista.

  Värttinä ja Miia-Rebekka, kiitos!

  Pirjo-Riitta, meillä 5v. esikoinenkin piti niitä korviksina. :) Johtuu varmaan noista helmihatuista, ne on kivat!

  VastaaPoista
 6. Onpas kiva sukkamalli. Täytyy laittaa ohje "korvan taakse".

  VastaaPoista
 7. Komeat kettingit, tuota mallia pitäisi kokeilla... Suloiset silmukkamerkit :)

  VastaaPoista
 8. Ihanat silmukkamerkit, tyylikkäät sukat :)

  VastaaPoista
 9. Ohjeen mukaan tekeminen on joskus vaikeaa... ;D Mutta näyttävät sukat tuli. Pitäisi varmaan itsekin pistää kokeiluun tuo malli.

  VastaaPoista