18.7.2013

Paulie

Tilasin jo useampi vuosi sitten Wollmeisea värissä Rhabarber. Myöhemmin  tilasin sille kaveriksi 82Pb:tä ja olivatkin täydellinen pari suunnitelemalleni raitatakille. Aloitus lykkääntyi ja lykkääntyi, kunnes törmäsin Paulien ohjeeseen ja sitten vetkuttelin hyvän tovin ennen aloitusta. 



Langan määrä asetti rajoitukset väritykselle, joten tein alkuperäistä ohjetta paksumpia raitoja raparperilla ja myös nappilista tuli raparperista. Halusin kaikkiin resoreihin mieluummin joustinneuletta ainaoikean sijaan ja tein yläosan sileää neuletta, enkä ainaoikeaa kuten Paulien ohjeessa.


Tein myös hihoista pidemmät, samoin jatkoin vartaloakin useampia senttejä. Tästä tuli aikas istuva vaikka itse sanonkin. Vaati hihoissa muokkausta, joten lopulta alkuperäisestä ohjeesta jäi jäljelle vain alku eli yläosan silmukkamäärät. Lankaa meni 432g ja kolmesta reilun 150g vyyhdistä jäi muutamia kymmeniä grammoja jäljelle.


Tästä tuli oikein kiva, veikkaisinpa että tulevina kylminä työpäivinä tämä on aika usein päällä töissä. Tykkään Wollmeisen puuvillaisesta tunnusta sekä neuloessa että valmiina pintana. Takki on sopivan ohut ettei tule kuuma, mutta villaisena se kuitenkin lämmittää ylitehokkaasti ilmastoidussa työhuoneessani.


Tulevaa talvea varten varustaudun myös seuraavaksi puikoilla olevalla paksuhkolla neuleella, mutta siitä lisää myöhemmin. Lanka on kasvivärjättyä, mutta ei itse värjäämääni.


Tässä blogissa ei kauheasti puutarhakuvia väläytellä, mutta tavoista poiketen tässä kuvaa kuunliljapenkistä. Noista suurin osa on anopin kukkapenkeistä peräisin ja kukkapenkki itse taas miehen suunnittelema ja tekemä. Lapset olivat ihan ihmeissään, kun äitikin istutteli muutamat kuunliljat ja parit muutkin perennat penkkeihin... 


Sen lapset sen sijaan tietävät, että äiti kasvattelee rikkaruohoja ja vartioi näitä kuin kalleimpia aarteitaan. Tarhakäenkaalista kun pitäisi saada sinisävyistä lankaa. Toistaiseksi niitä on sen verran vähän, etten ole vielä kokeillut. Kasvimaalta näitä rikkaruohoja siirtoistutan tuohon kivien väliin ja onneksi näyttävät siinäkin viihtyvän.



Tässä puolestaan kotipihamme suosikkipuut. Kaksi valtavan kokoista haapaa. Korkeudesta saa vähän käsitystä kun miettii, vasemmalla näkyvä talomme on 1,5 kerroksinen. Alarinteessa toki puihin nähden mutta silti. Joskus myrskysäällä vähän arveluttaa kuinka lahoja nuo mahtavat olla, mutta toistaiseksi ovat saaneet kasvaa ihan rauhassa. Onhan tuossa myös pari kuusta kasvamassa, joten ihan autioksi ei piha jää tuostakaan kohtaa sitten kun haavat joutuu kaatamaan.

28 kommenttia:

  1. On kyllä mukavan ja sopivan näköinen neuletakki. :) Mut ei tarhakäenkaali ole rikkaruoho! Mäkin vaalin sitä, ihan värin takia. :) Mut hyvä tietää, että siitä voisi olla ihan hyötykkasviksiki. Täällä sitä tuntuu riittävän.

    VastaaPoista
  2. Hih, olen antanut itseni ymmärtää että tarhakäenkaali leviää niin hurjasti, että sitä pidetään rikkaruohona. On se ihan kaunis minustakin kyllä. :D Villapallon blogista ainakin löytyy tietoa tuolla värjäämisestä.

    VastaaPoista
  3. Tosi kaunis ja hyvän värinen takki.
    Tuo tarhakäenkaali tulee helposti riesaksi, viskasin muutaman oksan syksyllä kompostiin ja nyt niitä on sitten joka paikassa mihin kompostia keväällä laitoin.
    Kokeilin kerran värjäystäkin, ei tullut sinistä eikä punasta, ehkä vika oli siinä että aluna väänsi värin hailakan vihreäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tuntuu tosiaan leviävän kasvimaalla kovinkin hyvin, mutta tuossa joutomaalla huonommin... vaan eipä se niin vakavaa ole, en ole tosiaan mikään viherpeukalo, mies meillä kukat ja kasvit pääosin hoitaa. :D Voi tosiaan olla, ettei se värjäys onnistu ja ilmeisesti sitä tarvii tosiaan ison määrän ja kasvi pitää käyttää tuoreeltaan.

      Poista
  4. Siitä tulikin oikein sun näköinen takki, kiva on! Hyvin onnistuneet muokkaukset. Jännältä näyttää myös uusi keskeneräinen neule!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kovin kotoisalta tuntuu tuo takki päällä. :)

      Poista
  5. Se valmistui! Ja ai että miten mainiona :) Paulie on miullakin ollut jonossa pienen ikuisuuden...

    VastaaPoista
  6. Kaunis takki, on minullakin edelleen jonossa! Ai tarhakäenkaalistako saa sinistä sävyä? Kuulostaa mielenkiintoiselta. Äitini puutarhassa niitä kasvaa rikkaruohoina haitaksi asti, ehkä pitäisi käydä putsamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ainakin kokeilla, vaikka ei noista värjäyksistä aina tiedä mitä tarkkaanottaen tulee.

      Poista
  7. Justiin eilen illalla mietin pitkään Paulie-suunnitelmaani. Nyt kuumetta tuli vielä lisää, hieno on siun versio, sopii siulle loistavasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun puikoille vaan sullekin, voin jo kuvitella sulle sopivia ihania oransseja väriyhdistelmiäkin. :)

      Poista
  8. Onpa juuri sopiva neuletakki! Ja värit on tosi kivat! :)

    seneuloo.blogspot.com

    VastaaPoista
  9. Oi, aika ihana takki! Värit ovat hyvät! Mitä enemmän noita Paulieita näkee, sen enemmän tekee itsekin mieli aloittaa sellaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä on joku kumma taika, että tuo malli kiehtoo niin monia. Raidathan on aina jees ja tuommoinen perusmalli on se mitä tulee sitten käytettyäkin.

      Poista
  10. No tuota Paulietahan sä olet siellä salaa neulonut! :D Tosi kaunis siitä tuli, sopii sulle mainiosti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, tosi salaisesti, pari kertaa postannut siitä kai ja retriitissäkin oli mukana. Nyt vasta vaan sain loppuspurtin otettua. ;)

      Poista
  11. Kiva takkimalli! Joku ton tyyppinen pitäs itsellekin neulasta =) Ja hirmuisen ihanan näkönen on tuo kivireunus kukkapenkissä! Saatan ehkä pistää korvantaakse senkin, kun pihaa rakennellaan pikku hiljaa =)

    VastaaPoista
  12. Ihana takki ja hyvä värivalinta. Tykkään.

    VastaaPoista
  13. Voi, miten ihanan pehmotakin tempaisit!

    VastaaPoista
  14. Onpa kiva nähdä muiden Paulieita, kun itselläkin on samainen puikoilla! Soveltamiseksi on kyllä mennyt täälläkin, kun neuletiheys ei täsmännyt. (Minä mitään mallitilkkuja jaksa...) Onneksi tehdään ylhäältä alas, niin oli helppo sovitella matkan varrella.

    Meneepäs muuten kyllä hauskasti nuo punaiset ja vihreät raidat resorissa.

    VastaaPoista
  15. Perennapenkki on äärettömän onnistunut. Pisteet siipalle! =o)

    VastaaPoista
  16. Tätä takkia ihailin jo Ravelryssa! Hieno!

    VastaaPoista