15.2.2008

Lanka tulee langan luo

Tiedättekö tunteen kun ostaa ihan vähän lankaa...

... niin kohta sitä tarvitsee hieman enemmän...

... ja kotimaista lankafirmaa pitää tukea vaikkei niiden langat aina houkuta, mutta kausilankaan pitää toki tutustua edes yleissivistyksen nimissä...
... ja kun tarjotaan mahdollisuutta kimppatilaukseen Saksasta, niin eihän semmoisesta voi kieltäytyä! (Kiitos Tikrun mami tilauksen organisoinnista, nämä on ihania! Ja kiitos myös kuriirille)
Yhtäkkiä huomaa hankkineensa 1800g lankaa joille vasta ehkä puolelle on suunnitelmat valmiina.
Anteeksi hamsterit, ei ollut tarkoitus kiduttaa lankalaihiksen keskellä olevia.


Mutta kuulkaa on täällä ahkeroitukin. Trikoopipo on törkeä kopio erään nettikaupan ihanasta piposta, mutta koska esikon kokoista pipoa ei ollut kivoissa väreissä, tilasin parin aidon pipon lisäksi vähän kangasta ja nuori mies oli kovin onnellinen. (Muista ahkeroinneista myöhemmin lisää!)

Tiedättehän kun toiset ostaa semmoisia kerijälaitteita? Mutta olettekos hankkineet langan purkajan? Unohda langan kiskominen kerän uumenista kesken kiivaan neulomisen ja hanki sinäkin automaattinen purkaja!
Purkajaa on kypsytetty 37 asteen lämmössä vedessä noin 9 kk (tämä yksilö vaati 2 ylimääräistä viikkoa). Sen jälkeen koulutusvaihe on vienyt kolmisen vuotta. Edelleen purkaja vaatii hieman koulutusta, joskus näet vauhti kiihtyy hieman liikaa neulomistahtiin nähden, toisinaan taas purkaja unohtuu haaveilemaan ja sitä joutuu hoputtamaan*. Mutta tarvittaessa se toimii oikein mallikkaasti.

*Lasta ei vahingoitettu kuvausten aikana eikä lapsityövoimaa ole käytetty.

9 kommenttia:

 1. Meilläkin olisi innokkaita langanpurkajia 2 kpl, mutta äiti taitaa olla liian tarkka langoistaan ... :(

  VastaaPoista
 2. Khih, meillä on koulutus kesken, kun purkaja keskittyy langan syrttäämiseen sellaiseen kasaan, että sitä selvitellessä hukkaantuu tovi jos toinenkin potentiaalista neulomisaikaa. Lankahankintasi muuten helpottivat hieman morkkistani eilisistä ostoista (vaatimattomat 300 g mutta kun oli vakaa tarkoitus tuhota ensin entisetkin...) :-D. Pakkoneuloosi pahenee juu.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä, tajusin juuri että minullahan on kotona kaksikin purkuautomaattia... edellytyksenä että luonteeni antaisi periksi purkaa joskus jotain :)

  VastaaPoista
 4. TiiQ, toisten hillitön shoppailu on muuten tosiaan parasta lääkettä. Pakkoneuloosi on paha tauti, muakin se riivaa, blogit vaan kummmasti lisää sitä...
  Kate, niin, kai tuo automaatii toimisi neuleenkin purkajanakin. Minä käytän sitä siis neuloessa ettei tarvii kiskoa lankaa kerältä. :) Laiskuus huipussaan. Joskin lankakerä saattaa kadota esim. eteiseen, kun automaatti villiintyy... ;D

  VastaaPoista
 5. Kiitos hyvästä langanpurkaja-vinkistä! Täällä on kanssa yksi sellainen kehittymässä. Kovasti ainakin äidin lankakerät kiinnostavat. ;)

  VastaaPoista
 6. Olen kolmekin mallia langanpurkajaa samalla reseptillä kypsyttänyt, ja mielestäni nimenomaan versio 3, joka sai lähes kaksi viikkoa jälkiuunilämpöä, on toiminut tässä tehtävässä parhaiten. Lisäominaisuutena tämän mallin sai muunnettua neulontamoodiin kuuden ja vuoden puolen vuoden koulutuksen jälkeen hankkimalla lisäosiksi puikkoja. Tällä hetkellä lisäosa koukku on liitetty purkajaani.

  VastaaPoista
 7. Rouva Oranssi: Thihih, saapa nähdä toimiiko sama koulutus täällä päässä sitten aikanaan. ;) Veikkaan että sukupuoliroolit valtaavat siinä vaiheessa jo ikävästi alaa eikä sitä ainakaan julkisesti uskalla tunnustaa jos neuloa osaa. :/

  VastaaPoista
 8. Hmm, muistini mukaan en oo koskaan käynyt Kuopiossa mut se ei kuitenkaan välttämättä vielä sano mitään :) Ala-asteen kävin Imatralla.

  VastaaPoista
 9. Lisäsin Karnaluksista ostamieni lankojen hintatiedot ko. postaukseen.

  VastaaPoista