2.2.2008

Vintage Socks- kirja korkattu

Ensimmäiseksi Knitting Vintage Sock- kirjan sukista pääsi Child's French Sock. Malli on varsin viehättävä ja sukat mukavat jalassa. Alkuun 2 mm puikoilla neulominen tuntui melkoisen järkyttävältä, varsinkin kun edelliset neulomukset oli tehty rutkasti paksummilla puikoilla.

Sukka on tehty melkein kirjan ohjeiden mukaan, mutta neuletiheyttä en saanut täsmäämään, joten silmukkamäärää piti vähentää, kun en ohuempia puikkojakaan omista. Varresta on siis nipsitty pohkeen jälkeen 4 silmukkaa ja terästä toinen mokoma. Tällä tavoin tosin tuli mukavasti muotoilua noihin varsiin vaikkei nämä mitkään polvisukat olekaan. Teräosan taisin myös kaventaa nopeammin kuten muissakin malleissa täytyy tehdä, jos omaan jalkaan tulevat.Loppuun vielä pari kuvaa siitä miten hankalaa on kuvata vaikka olisi kuvausavustaja. Blogikoira T tuppautui toiseenkin kuvaan ylläolevan lisäksi.

Taapero (1 vee 3 kk jo!) oli myös äärettömän kiinnostunut äidin neuleharrastuksesta.
Sukat menisi värinsä puolesta Project Spectrumiin, mutta ne on neulottu tammikuussa, joten ei lasketa noita vielä.

Mies kaipaili lumipuvun kanssa passeleita lapasia. Näihin on neulottu maastokuvioista Nalle Coloria vuosikerta pilkullisen Nallen kanssa. Etu- ja keskisormelle on kurkistusaukko, samoin peukaloille. Neuloin muuten nämä lapaset kärjestä aloittaen, jotta tuo valkea lanka riittäisi, se kun miehen mielestä juuri sopivaa naamiopohjaväriä. Peukalotkin on aloitettu ylhäältä ja liitetty sitten raglanhihan tyylisesti lapaseen. Onnistui muuten tosi mukavasti, kannattaa kokeilla.

6 kommenttia:

 1. Jos mä jaksain nyt neuloa sukat itselleni niin tekisin juuri tuollaiset sukat, kiva malli ja ihana väri.

  Mutta tuo koira se vasta ihana onkin! Mun lapsuudessa meillä oli aina tuollaisia koiria kotona (vaikka kaupungissa asuttiinkin), ensimmäisen koirani mä sain 3kk ikäisenä :).
  Niin ja toki lapsi on yybersuloinen :).

  VastaaPoista
 2. Tilasin just saman kirjan, mutta nyt alkoi hirvittämään... 2 mm:n puikot! Täällä kun on kudottu sukkia ronskisti 3,5 mm:n haloilla. Mutta sukat näyttävät kyllä tosi hyviltä!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kehuista!
  Kate, Ajokoira on persoonansa, raivostuttava, mutta kaunis sentään ettei vaan pelkästän harmittava otus. Ja hankki juuri jänispaistin ;)
  Elli, mulla on löysä käsiala, ohjeessa taisi olla 2,5 mm puikot vastaavan ohuelle langalle. Pääasiassa ne kyllä on ohuilla puikoilla ohuelle langalle, mutta mikäänhän ei estä sovittelemasta malleja paksummillekin langoilla, mutta toisaalta ohuet puikot palkitsevat ihanuudellaan kun vaan sitkeästi jaksaa näpertää. :)

  VastaaPoista
 4. hehe. jostain syystä 2,5 ei kuulosta lainkaan yhtä pahalta kuin 2. :) mun käsiala on tiukkista eli kakkosen puikkoihin ei varmaan tarvitse kajota. huoh!

  VastaaPoista
 5. Noita sukkia olen nyt yli viikon käynyt ihailemassa varmaan joka päivä. Pahanlaisesti on alkanut poltella itsekin kokeilla a) ohuita puikkoja, b) laatulankaa ja c) pitsistä sukkamallia. Uuh, blogien tutkiminen taitaa olla käsityöläisen turmio ;-).

  VastaaPoista
 6. TiiQ, se näiden blogien huono puoli on, että kukkarolle käy kun on vaan pakko yksinkertaisesta saada kaikkea ihanaa. Mutta joskus pitää hemmotella itseään, miksei vaikka laatulangalla. Kerätään uutta kimppaa pystyyn listalla ja voin joskus vaikka tuoda tuon kirjan sulle lainaankin, niin pääset kokeilemaan. ;)

  VastaaPoista