27.7.2007

Maailma on erilainen neulojan lapsen silmin

2,5 v. katsoo ikkunasta isänsä lähtöä:

-Isi hakee Viiatilla (toim.huom: perheen pakettiauto) villalankaa.

Valitettavasti ne villat on kuitenkin menossa yläkerran rakennusprojektiimme, vaikka kyllä mulle vastaava tilavuus lankaakin kelpaisi...

Eilen Hahtuvapilven reunalla harrastettiin perhematkailua Farmari-maatalousnäyttelyyn. Esikoisellemme selvisi vasta perille minne on tultu ja lippuja jonottaessamme hän herätti huvitusta kurkkiessaan ja huudellessaan väkijoukon takaa isin rinkassa traktoreita. Luvattiin että tänään voisi ihan jokusen nähdä.
Muutamaa piti käydä testaamassa kopista käsin ja Valtran esittelydvd:n katselu kotona näköjään on ollut oivaa aivopesua, sillä vain Valtran kopissa käynti tyydytti wannabe-viljelijäämme. Hymyn sai naamalle myös Valio Kidius-traktoriajelu. Tenavat kiersi ympyrärataa polkutraktoreilla ja saivat palkinnoksi trakoriajokortin sekä pillimehun. Mikäs siinä esittelijöillä oli päivää viettäessä kun lapset hihkuivat innosta, tosin sen raivostuttavan taustapimputuksen luulisi rassaavan hieman neljännen päivän jälkeen!

Äidillekin oli hupia näyttelyn eläinosastolla ja ei kai sitä olisi neulebloggaaja jos jättäisi näyttämättä kuvan alpakasta. Lankaakin olisi ollut, muttei se oikein sytyttänyt. (auringonpistos ilmeisesti?) Tämän yksilön otsatukka herätti hilpeyttä. Tämmöinen bioruohonleikkuri kelpaisi mulle kyllä.

Muutama laamakin oli tuotu ihmeteltäväksi.

Takaisin neuleisiin. Ikioma diilerini iski taas ja nyt mullakin on tukkuhintaisia addeja. Ihanat, näiden hienouden tajuaa vasta kun on itse kokeillut! Kiitos taas ja kiitos myös noista helmistä, ideoita jo on, mutta voi sentään, ne edellyttää varmaan langanostoa...

Addit pääsi heti Mystery Stole 3:n kimppuun ja muutaman rivin jälkeen vihje 3 on neulottu. Tuli kuvattua sekin, sillä halusin pingottaa sen tässä vaiheessa, koska nyt pitäisi olla kolmannes pituudesta valmiina.
Missä mitoissa muilla on huivi ollut kolmannen vihjeen jälkeen?
Wetterhoffin Veerasta 3,5 mm tehtynä huivini on nyt noin 70cm pitkä ja rapiat 60 cm leveä. En varmaankaan lyhennä enkä pidennä tätä, vaan menen ihan alkuperäisohjeen mukaan.

3 kommenttia:

 1. Minun huivi on samaa luokkaa, en ole kunnolla pingottanut, mutta karkeasti ainakin jonkin verran yli 60cm pitkä, leveys lähellä 60cm. Lankana 2-kertainen Merino Oro ja puikot 4,5mm. Saas nähdä mitä lopulliset mitat tulevat olemaan, kun pingottaa kunnolla.

  Miekin harkitsin Farmaria, mutta jätettiin väliin, käytiin alpakoita katsomassa jo Kiteellä.

  VastaaPoista
 2. Kyllä minullekkin kelpaisi Viiatillinen villalankaa... ihana kommentti :D.
  Näyttää muuten tutulle tuo alpakan otsis, sellainen katseli peilistä joka aamu jonkin aikaa. Ei sentään enää.

  VastaaPoista
 3. Hauska juttu tuo fiiatillinen lankaa:)
  Huivin alku näyttää lupaavalle.

  Ja ne alpakat oli tosi suloisia, oltiin myös siellä näyttelyissä. Minulla on myös kuvia samasta "otsatukka" alpakasta.

  Kiitos vierailusta, kommenttisi ilahdutti.

  VastaaPoista