19.12.2008

Jouluvalmistelua

Edellinen postaus näkyy olevan tasan 3 kk sitten tehty. Blogi täytti kaksi päivää sitten 3 vuotta. Syksyllä iski blogiväsymys, joka vaihtui nopeasti neuleväsymykseksi ja lopulta väsymystä, oksetusta alkoi olla enenevässä määrin. Tämä Joulu vietetään sitten ilman vakuumipakattuja tuotteita, kuumentamatonta tuorejuustoa ja maksaa jne. Jep jep, noiden kahden mölyapinan kultaisen murusen lisäksi kesällä on kolmaskin lapsonen.Käsitöitä harrastava työkaveri oli nähnyt askarteluhuovasta tehdyn Viini-Tontun. Hintaa 29 euroa. Hän pähkäili miten kappaleet oli leikattu. Idea jäi vaivaamaan, mutta kun siihen hätään ei löytynyt huopaa, täytyi tutkailla oliko ylimääräistä lankaa. Ja juuri ja juuri jotain löytyikin (heh) laatikoista.
Ullasta adoptoin Viini-Jussin ohje, jonka avulla pohja syntyi nopeasti. Loput sovelsin samalla kun paimensin noita lapsosia. Lankaa meni noin 40 grammaa, oletettavasti jotain sukkalankaa + 7 veikkaa. Työkaveri tykkäsi!Syksyllä neuloin omien Step-sukkien jämistä esikoiselle pienet sukat, olin jo luvannut keväällä että tuosta langasta hän saa sukat. Esikon jalka otti kuitenkin kasvuspurtin, joten sukkia käyttänee jatkossa lähinnä pikkuveli, jonka mustelmaiset jalat toimivat pari sekuntia mallina kuvan oton ajan. Grammoja 34 ja puikot 2mm. Nancy Bushin Lichen Ribbed Sock oli pohjalla, jotain modauksia varmaan tein koskapa sukkien koko on noin 26.Koskapa todennäköisyys sille, että postaan vielä ennen joulua (vaikka yhdet sukat olisikin valmiina) on aika pieni, laitellaan nyt koiramainen joulukuva ja sen myötä
Hyvän Joulun toivotukset blogini lukijoille!

14 kommenttia:

 1. Paljon onnea ja turvallista odotusta!
  ...mukavia neulomuksia...

  Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 2. Oikein hyvää joulua ja onnellista odotusta! Ihana huomata, että minä en ole ainoa, jolla neuleväsymys on yksi raskausoire...

  VastaaPoista
 3. Välillä tulee jaksoja, jolloin ei jaksa mitään, mutta sinulla on ainakin hyvä selitys ;)) Onnea odotukseen ja hyvää joulua sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
 4. Onnea odotukseen ja hyvää joulua koko perheelle!:)

  VastaaPoista
 5. Onnea hurjasti raskaudesta, miten tämä uutinen nyt on ohi silmien mennytkin ;)!

  Oikein rauhaisaa joulua sinulle ja perheellesi.

  Ihana tuo koirakuva, minulla aina sydän sulaa kun näen ajokoiran kuvia... tästä voi päätellä mitä koiria meillä oli kotona kun olin pieni :)

  VastaaPoista
 6. Onnittelut! :)

  Tuli vaan noista syömisistä mieleen, että joskus vuosi sittenhän tuli uutta tietoa, ettei maksassa olekaan liikaa a-vitamiinia, vaikka niin on luultu yli 20 vuotta. Eli minäkin sitä kyllä loppuraskaudessa sitten surutta söin. Samoin kuin olen syönyt jouluna kaikenlaisia juustoja ja myös vakuumipakattua suolalohta, koska nämäkin suositukset vaihtelevat ihan neuvolakohtaisesti, esim. ystävälleni on sanottu neuvolassa, että ihan hyvin voi syödä kaikkia kotimaisia juustoja ja pastöroimatonta maitoa jne.

  Joka tapauksessa hyvää vointia sinulle! :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille onnitteluista!
  Lellu, keväällä tavataan toivottavasti vielä kerhossa ennen kesätaukoa. :)
  Mari, joo, kyllä minäkin olen maksapasteijaa syönyt, mutta varsinaisen maksan mieluusti jätän välistä. Listerian kanssakaan ei tee mieli riskejä ottaa, kun ei nuo suositukset niin kovin vaikeita ole noudattaa. :)

  VastaaPoista
 8. Onnea onnea!! Elämä kolmen pienen (ja muutaman isomman) kanssa on aika vauhdikasta, mutta enpä muutakaan haluaisi ;)

  VastaaPoista
 9. Ihania uutisia! Paljon onnea odotukseen ja hyvää joulua!

  VastaaPoista
 10. Hyvää joulun aikaa sinulle ja perheellesi! :)

  VastaaPoista
 11. Hyvää joulua, ja onnea!

  VastaaPoista