25.5.2009

Käy muumilaaksoon

Saumurin myötä iskenyt ompelukärpänen höystettynä loppuraskauden pesänrakennusvietillä tuottaa tulosta. Ikäänkuin maailma loppuisi vauvan syntymään, mutta silti tuntuu siltä, että nyt heti kaikki ompelut valmiiksi...

Vaikka lapsille tahtoo kertyä pehmoelukoita liikaakin, oli pakko väsätä pojille Muumipeikko. Kaavan sain erään palstan kautta, mutta sitä ei valitettavasti voi jakaa enää eteenpäin. Muumi on tehty velourista ja täytetty pikkuosien osalta vanulla, vartalo on täytetty styroxrakeella. Takamukseenkin piti survoa vanua, että pääsi ompelemaan täyttöaukon ilman ihanan sähköisenä leijailevia pallukoita. Tämän työn kohdalla voisi sanoa, että apulaisista (4 - ja 2 -vuotiaat) huolimatta työstä tuli ihan hyvä eikä 52 litran pussi rakeita levinnyt ympäriinsä. Ainakaan vielä!


Muumipeikko muuntuu kätevästi Mammaksi esiliinan avulla. Käsilaukkua en ole ommellut, saa nähdä viitsinkö. Hatun ompelulla saisi helposti Papankin tehtyä, mutta sitä ideaa pitää vielä kypsytellä. Alunperin ajattelin tehdä kaksi muumia, mutta ei kiitos ihan heti toista näpertelyä perään.

Essun jämästä tekaisin vielä pussukan ompelukoneen puolille ja paininjaloille yms. pikkukrääsälle, joka on ajelehtinyt aiemmin käsityökorin pohjalla. Tästä ideasta kiitos esikoiselle, joka saumurin valmispussukan nähdessään oli sitä mieltä, että ompelukone tarvitsee omansa.

1 kommentti: