18.11.2009

Sepe


1,5 vuotta sitten laitoin Ravelry-jonoon Sepe-nallen. Esikoinen luki Ullaa kanssani ja halusi ehdottomasti nallen. Aina vaan tuntui löytyvän tärkeämpää neulottavaa ja pieni mies kyseli nallensa perään aina kun asia tuli mieleen: Nalle-lankaa ostettuani ja muulloinkin. Lupaus on lupaus ja Sukkasadon päätyttyä päätin, että nyt se on tehtävä.

Pian 5 vuotta täyttävä lapsi hoputti neulomista ja seurasi muutenkin innolla vieressä mitä nallen osaa missäkin vaiheessa neuloin. Kun Nalle oli valmis, mutta housut puuttuivat, esikoinen piti nallea kainalossa onnellisen näköisenä. Kun sain housut neulottua, poika totesi, että ihan tyhmä Nalle, anna vaikka pikkuveljelle. En minä tuota tarvitse!

No, onneksi pikkuveli on kolmen vuoden uhmaisestä iästä huolimatta innostunut pehmoista unikavereina. Nalle sai siis hyvän omistajan ja on saanut nukkua kainalossa (niiden kymmenen muun pehmoelukan kaverina) siitä lähtien.
Ihan pikkaisen silti sieppasi esikoisen mielenmuutos, mutta ehkä ensi kerralla kannattaa neuloa pyydetty juttu samantien!

Nalle on seiskaveikkaa ja housut II-laadun karstalankaa Pirtin kehräämöstä. Lahkeiden kohdalla näkyykin II-laadun syy, värjäys ei ole tasalaatuinen. Neuloin kolmosen puikoilla, että sain tarpeeksi tiivistä. Keskimmäinen tosin katkaisi yhden bambupuikon, tietysti parhaimman laatuisesta sukkapuikkosetistä. Olisi edes tuhonnut puikon noista hongkongin ihmeistä.

Joulusukat 2009-keräys on edennyt valtavan upeasti, pareja on jo yli 280! Tässä vielä yhdet vietäväksi.

Kotirintamalle kuuluu iloisempia uutisia imetysdieetin osalta. Maito tuli pienissä määrin takaisin ruokavalioon, enkä karta täysin soijaa saati paprikaakaan. Joku aine tekee vielä oireita satunnaiseti, mutta noin yleisesti ottaen helpottaa.

2 kommenttia: