6.11.2010

Halla

Jonkin mutkan kautta satuin löytämään Ionan blogista Halla-hatun ohjeen. Neiti 1 veeltä puuttui sopiva talvihattu. Kaupalliset hatut olivat liian isoja ja valahtivat aina silmille autossa. Viime vuodelle tehty taas jo liian pieni. Aloitus vaan laiskotti, vaikka lankakin oli ollut pitemmän aikaa hankittuna.

Kauanhan tässä ei mennyt, muutama hassu päivä, jos ei lasketa sitä, että yhteen kertaan neulottu pipo piti purkaa kun sattui tulemaan liian pieni. Lisäsinkin ohjeeseen 10 silmukkaa otsalle ja taakse 2. Hatusta tuli ihan passeli 50cm päänympäryksen omaavalle ohuen fleece-vuorin kanssa. Ajattelin, että ratkon vuoren pois keväämmällä, joten eiköhän se mahdu silloinkin.

Neiti äykkäpää hermostui vuorin sovittelusta ja hylkii nyt hattua. Kuvan virnistys irtosi isälle, muuten repii hatun pois kiireesti. Mutta kyllä se vielä kelpaa todellisessa käytössä, uskon minä.

Lankana on Cascaden 220 Wool superwashia, joka on ihanan pehmoinen lanka! Huomattavasti pehmeämpi kuin 220 Wool. Väri ei ollut ihan sitä mitä olin ajatellut kuvien perusteella, mutta neulottuna pintana on kyllä ihan täydellisesti neidin värinen lanka.
Luulen, että langasta syntyy vielä kauluri ja lapaset samaan sävyyn, kunhan vaan kerkeäsi. Tuntuu, että aina on joku uusi työ pyrkimässä puikoille ja ikuisuustyöksi muuttunut MacPalmikkoneule (rav) junnaa vasta hihoissa.


Tässä kuitenkin makupala tulevasta hihattimesta ja samalla TiiQ:lle todiste, että adoptoimani villapellavat pääsivät hyvään kotiin ja käyttöönkin jo!

8 kommenttia:

 1. Onpa söpönen ja samalla toimivan näköinen hattu! Täällä joku on hieman kade, kun sinä tunnut saavan ihan älyttömästi kaikkea aikaan ja eräällä toisella taas homma takkuaa pahan kerran ja rojektit lojuvat kässäpussissa... Mistähän sais virtaa ottaa itteään niskasta kiinni?

  VastaaPoista
 2. Kiitos tess, Mari ja rusina!
  Rusina, neuleita syntyy kyllä aina siinä välissä. Mutta jos joku vaikka siivoaiskin meillä edes joskus. Tai laittaisi jotain kunnon ruokaa, eikä aina niitä samoja mättöjä...

  VastaaPoista
 3. Mut hei, eikös sitä joka paikassa hoetakin, että täytyy osata priorisoida? :D

  VastaaPoista
 4. Suloinen pipo, malli vaikuttaa suojaavan mainiosti myös niskaa... Pitäisköhän kokeilla tätä, voisin neuloa toisenkin hatun kaks kertaa :P

  VastaaPoista
 5. Söpö myssy ja muutenkin kauniita töitä olet tehnyt.
  Löysin viime jouluna kuvatut koiruudet tonttulakit päässä ja ne oli tosi hauskannäkösiä ;)

  VastaaPoista