26.12.2011

Cascade Beret

 Hahtuvapilven reunalla käärittiin tänkin vuonna vain yksi omatekoinen lahja pakettiin. En ole halunnut ottaa neuleista paineita, neulon lahjaksi jos siltä tuntuu. Kahelien aakkoshaaste on osoittautunut hyväksi jonon kerryttäjäksi, mutta löytyy sieltä sellaistakin, mikä pääsee heti puikoille.

Ajattelin neuloa tämän mallin itselle baskeriksi, mutta sitten tuo lanka alkoi huudella olevansa ihan ystävän väristä. En uskaltanut pingottaa laisinkaan, kun en ollut ihan varma pipo-/baskerimausta, vaan jätin paketin sisään vinkin pingottaa joko baskeriksi tai muotoilla pipoksi.


Tässä kuvassa lanka on liian punertavaa minun näytöllä, mutta en muokkaa kun omat hiukset näyttää siinä hienolta (ikävä kyllä todellisuudessa ne on sellaiset maantienruskeat).

Tässä mallikertaa vähän paremmi. Simppeli ohje palmikolle ja pitsille. Ohjeessa ei ollut tosin kaaviota, mutta se oli helppo piirtää itsekin nopeuttamaan neulomista.

Lanka on Lana Grossa Incaa, jonka sain Emmalta ensimmäisessä Kalakukko puikoissa- ryhmän vaihdossa. Lanka oli tosiaan mukavaa neulottavaa, erilaista kuin muut neulomani alpakat.

9 kommenttia:

 1. Nätti! Täytyypä laittaa lanka mieleen ja kokeilla, jos joskus sattuu kohdalle.

  Olen muuten samaa mieltä kuin sinä, lahjaneuleista ei pidä ottaa paineita. Minulla meni monta vuotta etten tehnyt yhtään neulottua joululahjaa (tänä jouluna sitten kuin itsestään niitä tuli tehtyä useampikin).

  VastaaPoista
 2. <3 <3 <3 Oot kyllä ihana! Baskeroimista mietin, mutta pitkän malliseen kuuppaan ja junttiin "päähineen yletyttävä otsalle ja korville" -tyyliin passaa kuitenkin paremmin pipona. Tykkään! <3 <3 <3

  VastaaPoista
 3. Kaunis on, ja ihanan värinen lanka. Ja mitä noihin joululahjaneuleisiin tulee; itse päätin tehdä niitä useamman, mutta sillä periaatteella ettei niiden tarvitse valmistua jouluksi. Annan sitten, kun valmistuu. Vaikka keväällä, jos en sitä ennen.. :D Eka tosin pääsee huomenna jo jakoon ja pari muuta seuraa pian perässä.

  VastaaPoista
 4. Kaunis pipo! En muistanut ollenkaan antaneeni siulle tuollaista lankaa ja piti oikein etsiä se blogipostaus jossa esittelit paketin :D Löysin sen ja tulihan se sitten mieleen että Saksasta toin siulle nuo kerät. Muisti on hyvä mutta lyhyt...

  VastaaPoista
 5. -maria, ilman muuta suosittelen kokeilemaan
  rusina, kiva että tykkäät :)
  tiina, kiitos
  mii, stressaamattomuus on hyvä idea ja tosiaan ehtiihän ne antaa myöhemminkin jos ei ihan jouluksi ehdi
  Emma, joo muistan että kerroit langan tulleen Saksasta, mutta eihän sitä kaikkia vaihtoja voi itse muistaa ;)

  VastaaPoista
 6. Ihanat palmikot tuossa pipossa ja kaunis väri.

  VastaaPoista