4.1.2012

Uusi vuosi, mutta vanhat kujeet

Uusi vuosi käynnistyi mukavasti, lasten mielestä parasta olivat aattona tuollaiset parin euron pötkylät (huomaa hyvin, että ihan hirveän hyvin ei ole rakettisanasto hallussa) ja muutama rakettikin ammuttiin taivaalle.

Viime vuoden aloitin sukkapostauksella, joten samat kujeet tässä blogissa toistuvat. Ostin syksyllä Napista ja nauhasta hemmotteluksi itselleni Regian sukkalankaa, Kaffe Fassetin suunnittelemissa väreissä. Oudon kiehtovalanka kerällä ja mikä parasta, myös neulottuna tykkään ihan täysillä.

Etsin tuolle langalle sopivia malleja, enkä löytänyt mieluista. Sitten etsin simppeliä sukkamallia ja löysin Brigidin. Ainoa ärsyttävyys oli, että ohjeen saadakseen sivustolle piti rekisteröityä.


Kun sukat olivat puolivälissä, löysin mallin kautta suomalaisen neulojan tekemänä nämä sukat täsmälleen samasta langasta. Kiva oli saada uskonvahvistusta, että lanka ja malli kohtaavat hyvin. Ohjeeseen nähden neuloin yhden puolikkaan toiston verran palmikkokuviota ja näin ollen varsin on alkuperäistä ohjetta vähän pidempi.  Mutta se olisi voinut olla minun makuuni vieläkin pidempi, mutta kyllä näistä kelpo sukat silti tuli. Värityksetkin sain tällättyä hyvin kohdalleen, ehkä kerroksella heitti pahimmillaan jossain välissä.

 Eräänä iltana katseltiin neiti näppärän kanssa lankatilauksia (köhköh) ja tyttö osoitti pinkkiä lankaa, tuota minä haluan. Kysyin mitä pitäisi neuloa ja kuulemma kauluri oli tarpeen. Oikeassahan neiti onkin, edellinen kauluri on bambua eikä ole kovin lämmittävä. Illalla kaivettiin lipastosta esiin 220 superwashit ja väri miellytti niin, että keskellä yötä heräsi kyselemään missä lanka on ja voitko neuloa.

Tilauksen tehnyt oli tiukkana kyselemässä aina kun en ollut puikot kädessä neuleen perään, joten tämä valmistui äkkiä. Tykkään Heartwarmer- mallista ihan hirmuisesti ja luulenpa että neulon itsellekin vastaavan ihan pikkuisen isommalla silmukkamäärällä. Ja erivärisellä langalla, vaikka tuota lankaa olis kyllä korkkaamatonkin kerä..
Nämä menevät varastoneulontakaliin, jonka tarkoitus lienee tuhota lankoja, mutta ei näytä kovin hyvältä. Kotiutin näet lankaa tänään neuletapaamisesta, tein yhden muun tilauksen ja Kujeeseenkin ollaan menossa kutsuille tässä kuussa.

8 kommenttia:

 1. Kivat sukat tuli, mua miellyttää tuo langan väritys myös.
  Mahtaakohan siitä Neiti Näppärästäkin tulla neuloja, vaiko vaan vaativa neuleiden tilaaja? ;) Näyttää kivalta mallilta tuo kauluri, varmasti toimiva.

  VastaaPoista
 2. Todella upea väritys langassa ja siksi myös sukissa! :) Kiva mallikin, ei sillä. Hmm.. löytyipä taas yksi uusi lanka himotuimmat listalle.
  Kaulureita aina tarvitaan, pitäisi omalle tyttärellekin taas uusi neuloa.

  VastaaPoista
 3. Kaulurimalli näyttää näppärältä! Pistetään korvan taakse. :)

  VastaaPoista
 4. Tiina, kyllä tuo neiti ainakin kovasti "neuloo" ja puikkomakukin on kallis, ei kelpaa Prymit, vähintään Addit ja mieluiten KnitProt...

  Eija, lanka on tosiaan kaunista, Ravelryn mukaan tosin ei enää valmisteta, mutta voi sitä kaupoista silti löytyä.

  ArualMaria, kokeilla tosiaan kannattaa, minusta tuossa oli kivat muotoilut.

  VastaaPoista
 5. Kivat raidat sukissa!

  Teillä asuu selvästi tulevaisuuden neulootikko, kun yölläkin on langat mielessä :D

  VastaaPoista
 6. Kivan näköinen sukkamalli ja vaikkei minulla ole kovin tapana neuloa värikästä, niin tuo sukkien väritys on kyllä tosi kiva ja lankaa alkoi heti tehdä mieli saada.

  VastaaPoista
 7. Sukat näyttää tosi kivalle ja makeensävyinen on toi sukkalanka! Täytyypä jossain vaiheessa hiplata lankaa Nappi & Nauhassa (kunhan se ostolakko on ohitettu...)

  VastaaPoista