14.4.2013

Kevät?


Muutama päivä sitten aamulla näytti vielä tältä ennen töihin lähtöä. Tänään lunta on paljon vähemmän ja eilinen vesisade, sekä pihassa möyrineet työkoneet toivat tullessaan kura-ajan. Melkein on ikävä aamupakkasia ja ennen kaikkea aurinkoa! Mutta vain melkein, oikeasti on kiva kun alkaa viimeinkin lämmetä.


Neuloin Cascade Eco+ langasta itselleni Braided Hat- hatun ohjeella pipon. Ohje on kirjoitetussa muodossa, mutta nuo palmikot ovat sen verran yksinkertaiset, ettei se haitannut. Piposta tuli kuitenkin harmittavasti liian pitkä, joten purin kavennukset ja pähkäilin sitten ohjeesta poiketen kavennukset toiseen suuntaan. Onnistui kivasti, vaikka meinasi aivot nyrjähtää mikä olisi hyvä ratkaisu.

Joustinosa olisi vaan pitänyt neuloa kokoa pienemmillä puikoilla, sillä nyt pipo meinaa nousta liukkaiden hiusteni edesauttamana töröttämään tonttuhattu-tyyliin. Pitänee muistaa ostaa ohutta kuminauhaa seuraavalla kauppareissulla joustinta kiristämään.

Lankaa pipo söi vain 72 grammaa siitä huolimatta, että se on neulottu 5,5mm haloilla. Jättivyyhdistä riittää siis mainiosti lapasiin myös itselle ja ehkä huiviinkin ainakin jonkun toisen langan kaverina. Mutta syksymmällä sitten.

Viikko aikaa retriittiin, pikkasen meinaa järjestäjälle jo pukata stressiä, että muistan hoitaa kaikki lupaamani jutut ja ottaa ne vielä mukaankin. Eiköhän se siitä kuitenkin!

8 kommenttia:

 1. Onpa kaunis pipo! Onnistuneet kavennukset. :)

  VastaaPoista
 2. Johan on herkullisen värinen pipo!

  VastaaPoista
 3. Siitä tuli ihana! Täällä hihittelin issekseni liian pitkää pipoa. Ehkä alitajuisesti oisit jo lämpenemässä tötterohatuille? Järkiminä enää hannaa vastaan ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Rusina, varmaan seuraavaksi pistän Rikken tai Mollyn puikoille.. no ei sentään! :P

  VastaaPoista
 5. Mukavan muhkeat palmikot! Elä ressaa, kyllä sie kaiken muistat ;)

  VastaaPoista
 6. Ihana pipo! Muhkea ja kauniin värinen!

  VastaaPoista
 7. Näyttää juuri sopivankokoiselta ja kiva väri! Meillä ainakin ollut yöpakkasia eli villapipoille on edelleen käyttöä.

  VastaaPoista