13.1.2015

Pipsa

Kalakukkoneulojien pikkujoulupaketista paljastui kaksi kerää Gjestal Brisiä, soijan ja puuvillan sekoitus. Näyttivät pipolta ja Raverlyä selatessa löytyi Ullasta Pipsa.


Nopeaa neuloa paksulla langalla ja paksuilla puikoilla. Käytin resoriin 4mm puikkoja ja 4,5mm muuten. Langan suosituspuikkokoko oli kyllä suurempi, mutta löysällä käsialalla pääsin hyvään tulokseen. Lankaa meni 67g ja tein muistaakseni muuten ohjeen mukaan, mutta loin vain 102 silmukkaa ja sainkin aikaan pipon joka menee omaan 58cm nuppiini hyvin. 


Tämä sivupalmikko on ihanan muhkea!


Olisin ehkä voinut jättää pipon puoli mallikertaa matalammaksi, mutta tällaisena suojaa korvia tosi hyvin. Joskin lämmittävyys riittää parhaiten pikkupakkasille, parinkympin pakkasissa villa on voittamatonta.Aloitin myös mysteerisukkien neulomisen monta vuotta sitten värjäämästäni pietaryrtti-langasta, Tässä kuvassa ovat kakkosvihjeen kohdalla, mutta nyt oikeasti ovat jo odottamassa viimeistä vihjettä eli kärkikavennuksia. Ehkä jo ensi yönä? Ohjeen suunnittelija kun asuu meren toisella puolen..

8 kommenttia:

 1. Langasta ois kiva saada jotain pientä arviota :) Mullekin vieras tuo soija-puuvilla sekoitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kas, jäi mainitsematta, vaikka tarkoitus oli. :D Eli oli jotenkin liukkaan tuntuista neuloa, kuitenkin aika höttöinen rakenne, löyhä kierre siis. Vähän kuin Novitan vanha Aino, mutta liukkaampi. Ei mikään erityisen mukava neulottava, mutta miellyttävä pitää päässä kyllä. Pidän varmasti paljon tuota pipoa, kunhan keli on lauhempi.

   Poista
 2. Tosi ihanan pipon oletkin neulonut. Tuo soijaa sisältävä lanka on ihan uutta miulle, kiva kun kerroit siitä.
  Upean väriset nuo mysteerisukat.

  VastaaPoista
 3. Ihanan muhevan oloinen myssy. :)

  VastaaPoista
 4. Onpas nätti pipo! Tuli mieleen, että minullakin pitäisi sitä lankaa pari kerää olla.

  VastaaPoista
 5. Ihana pipo! Pitäisiköhän itsekkin kokeilla villalangasta tehdä... :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos, ilman muuta kannattaa kokeilla tätä mallia. Nopea neulottava on.

  VastaaPoista