15.9.2016

Mosaiikin maailma

Vielä jaksan palata TdS:n maailmaan. Etappi numero viisi - Six Tastes - oli ehkä tämän kisan tympein neulottava. Mosaiikkia en ollut ennen neulonut ja ajatuksen tasolla se kuulosti kivalta. Kirjoneuleen neulominen on minun sormilleni joskus turhan kivuliasta useamman langan vuoksi, mutta mosaiikissa käytetään vain yhtä lankaa kerrallaan.


Totuus helppoudesta paljastui pikkuhiljaa. Jostain syystä neulominen oli hirmuisen hidasta, vaikka homma etenikin väri kerrallaan. Etu-, taka- ja sivukaaviot menivät eri tahtia ja käytin post it- lappuja seuraamaan missä olin menossa. Sivukaavio sentään oli ulkoa opittavissa. Motivaatiopulakin vaivasi.


Meinasin jo jättää nämä kesken, koska sukat näyttivät tosi sotkuisilta, mutta kuopus ihastui värimaailmaan ja sukkiin, joten puursin nämä työllä ja tuskalla valmiiksi.


Lanka on Kujeen ohutta sukkalankaa, jonka olen värjännyt kokenillilla. Vaaleampi väri on ensimmäinen jälkiväri samasta langasta. Lankaa näihin meni vain 66 grammaa ja koko on sopiva n. 33-34 jalkaan.

Vaikka tämä kokemus ei mieltä ylentävä ollutkaan, niin mosaiikillekin on paikkansa. Katsokaapa vaikka näitä Niinan upeita Beatbox-sukkia!

2 kommenttia:

  1. Miustakin mosaiikkia on uskomattoman ärsyttävää neuloa, ja kaavioita on jotenkin vaikea seurata! Hienot sukat sai tytär kyllä, mie en näitä edes yrittänyt aloittaa :P

    VastaaPoista
  2. Hyvä kun neuloit valmiiksi, ei jää vaivaamaan ja lapsikin sai kivat sukat. Loppu hyvin kaikki hyvin.

    VastaaPoista