9.3.2006

Sairastuvalta iltaa

Blogitaapero toi matkatuliasina vatsataudin. Oksensi tiistain ja piipahdimme neljäksi tunniksi yhteispäivystykseen illalla. Onneksi olo alkoi siellä ollessa helpottaa, eikä lapsi joutunut tiputukseen. Keskiviikkona iski sitten ripuli ja poika oli hyvin hiljainen, kamala nähdä toinen niin flegmaattisena. Tänään on ollut parempi päivä, mutta voimaton olo tuntuu jatkuvan. Parempaan suuntaan silti mennään. Jännä ettei tuo tauti ole vielä vanhempiin tarttunut, liekö joku lasten juttu?

Toissapäivänä valmistui tämä hiuspanta. Lankana on Novitan Alabama ja puikot 2,5mm. Harjoittelin tuossa Victorian huivia varten ensimmäistä pitsikuviota, English Mesh Lace, joka muuten on huivin omilla sivuilla ohjeistettu virheellisesti. Sen sijaan samalla sivustolla olevan ponchon ohjeesta se löytyy alkuperäisohjeen mukaisen ja kuviosta tulee kaunis, eikä kuvio siirry yhdellä silmukalla.

Olen oikeasti tyytyväinen lopputulokseen, vaikka pitsikuvio venyy käytössä, kuten kuvasta näkyy. Minun hiukseni ovat niin liukkaat, että tavalliset pannat eivät pysy niissä kunnolla. Tämä sen sijaan pysyy ja hieman liian tiukka päättely pitää huolen siitä, ettei puuvillalanka löpsähdä, kuten alareunalla on käynyt. Tosin tämän keksin vahingossa.
(Älkää kiinnittöäkö huomiota rasvaisiin hiuksiin, kuvittelin, että lyhyisiin hiuksiin siirryttäessä rasvoittuminen vähenee! Höpön löpön, jotta kuontalon saa kuriin, siihen saa työtää hirvittäviä määriä tököttejä.)Merinosilkkiä on putkahdellut monen muunkin blogissa viime päivien aikoina. Hempukka on todennut saman kuin minäkin: keriminen vie hurjasti aikaa!

3 kommenttia:

 1. Voi pientä taaperoa, toivottavasti voi jo paremmin!

  Meillä on myös huomattu, että ohuen langat keriminen vyyhdiltä kerälle vie paljon aikaa... Tarkalleen ottaen n. 40 min/vyyhti. Neljän Wetterhoffin Weeran jälkeen mieheke hermostui (joutui pitelemään vyyhtejä käsiensä välissä kun minä kerin) ja hommasi minulle sellaisen "laitteen", johon vyyhdin voi laittaa pyörimään kerimisen ajaksi. Se on muuten ihan kätevä laite, ei valita yhtään... suosittelen ;-)

  VastaaPoista
 2. Paranemisia blogitaaperolle! Toivottavasti ette itse sairastu. On viheliäistä olla pää vessanpöntössä ja yrittää samalla vahtia eläväistä lasta.

  Panta näyttää näppärältä, minullakin olisi käyttöä tuollaiselle!

  VastaaPoista
 3. Sympatioita myös meiltä! Meidän pojalle harkittiin nenä-mahaletkua, mutta onneksi siltä vältyttiin.

  Joo, minunkin mieheni yksi kommentti lankaa vyyhdiltä kerälle kerittäessä oli, että miksei näitä kaikkia voida suoraan keriä kerälle tehtaalla?!

  VastaaPoista