15.6.2006

Teknistä tietoa huivista

Kiitos kommenteista! Moni oli kysellyt ohjetta ja lankatietoa, osalle olikin selvää, että kyse on Aran Weight Victorian Lace Shawl:sta (onpa muuten painajaismaisen pitkä nimi huiville!)
Alkuperäistä ohjetta en suosittele sellaisenaan käyttämään, ainakaan tuon ekan pitsin osalta. Kannattaa liittyä Yahoossa olevan KAL:iin ja lukea korjaus. Lisäksi yksi listan jäsen on tehnyt huivista myös kaavion, josta kannattaa ottaa ideoita.

Huivi on tehty Grignascon Merinosilkistä (väri 335) ja menekki oli aika tarkkaan 100g, ihan pikku nyttöset jäi jäljelle. Tein tuon kaksinkertaisena ja tuli mielestäni aika kiva, muttei se ehkä olisi hullumpi yksinkertaisestakaan. Aloitin puikkokoolla 2,5 mm, jolla tein vielä kolmatta pitsikertaakin jonkin matkaa. Loput tein 3 ja 3,5 mm puikoilla, päättelin käyttäen 4 mm puikkoa. Puikkokokoa olisi ehkä kannattanut isontaa jo aiemmin, ehkä kolmatta pitsiä aloittaessa.

Kaiken kaikkiaan huivi oli minusta oikeastaan peruspitsineuleen tekemistä. Aika simppeliä, vaikka tosiaan tuo ohjeen virheellisyys hämäsi alkuun. Viimeinen pitsi eli Vine Lace oli aika ovela tehdä, sillä toistuva kuvio alkaa joka toisella kerroksella eri kohdasta (kuva selventää paljon) ja mutta senkin oppi nopeasti katsomaan.

Ja koska aiheeseen liittymäntön kuva on mielestäni parempi kuin ei kuvia laisinkaan, saatte kevätkuvan joutsenista. Mummolan lähellä olevan joen varrella oli parhaimmillaan nähty 26 joutsenta. Tässä niistä kaksi.

2 kommenttia:

  1. Kiitos erittäin hyvistä vinkeistä huivin suhteen. Mikäpä enää estää muu kuin ajankäyttö huivin aloittamisen, kun on jo varattuna Merinosilkkiäkin...

    VastaaPoista
  2. Kehittelen blogissani tsi-kestovaippa vaihtoa. jos kiinnostaa niin käy kurkkaamassa :)ja ideoimassa!

    VastaaPoista