3.7.2006

PikatöitäYstävän kaksotytöt kaipailivat lisää myssyjä ja toiveena oli antennipipot. Olen törmännyt vain virkattuihin pipoihin, joten neulotut piti suunnitella itse. Kuviot eivät ole puhtaasti omasta päästä, mutta muokkailin ne sopiviksi langalle ja mallille.Lanka on Novitan Suvia ja puikot 3mm. Antenni on tehty i-cordilla.Kavennuksissa piti muistella matematiikan oppeja, koska halusin pipot mahdollisimman tasapäisinä. 2*pii*r -kaava toimi oikein hyvin silmukoiden ja kavennusten suunnittelussa.Taapero sai puolestaan hellevillikset, Pirtin taattua hahtuvalaatua. Neuloin nämä yksisäikeisenä, vain haarakiila on kahdella säikeellä tehty. Laitoin ohutta kuminauhannyöriä vyötärölle, kun en jaksanut ommella kuminauhakujaa.Taakse neulahuovutuksella maisema, jossa aurinko ja puun rungot ovat hahtuvalankaa, muu on tehty huovutusvillasta.


Inhoan edelleen saumojen ompelua ja niinpä kokeilin onnistuisko kolmen puikon päättely kahdella puikolla. Tämä housumalli neulotaan siis sivusuunnassa ja päättelin silmukat em. tekniikkaa käyttäen poimimalla aloitusreunan silmukat mukaan. Saumasta tuli todella siisti ulkopuolella,eikä sisäpuolessakaan mitään vikaa ole. Tosin ehkä ihan pikkuvauvalle en tekisi hahtuviin tällaista, sauma ei ole hirmuisen pehmoinen ts. pehmeämmän ja tasaisemman saa kun jaksaa oikeasti ommella. Taaperolle asialla ei ole niin väliä ja saa nyt nähdä minkä verran hahtuvia yleensä tarvitaan, olemme siirtyneet pissaamaan pelkkiin alushousuihin... Mutta onneksi pissoja eksyy välillä pottaankin ihan omasta ilmoituksesta, ei hullummin 1,5 vuotiaalta!

1 kommentti:

  1. Hienoja pipoja, etenkin tuo punainen. Ja villahousut on tosi hauskat :-), kuviointi tuo kummasti lisänäköä simppeleihin housuihin.

    VastaaPoista