1.6.2008

Lotus Blossom Tank

Lotus Blossom Tank valmistui toukokuun lopussa sopivasti vielä Project Spectrumiin. Mallipitsi on kerrasaan ihastuttava, näyttää luonnossa paremmalta kuin kuvissa. Tein tämän ohuella puuvillalangalla 2,5 mm puikoilla ja jouduin laskemaan neuletiheyden kanssa jonkin verran. Onnistuin - melkein! Tämä olisi sopivan kokoinen edellisessä elämässäni (= aikana ennen toista lasta!), eikä ihme, otinhan mallia vanhasta trikoopaidasta. Olisiko tässä sitten se viimeinen niitti saada painonpudotus alkamaan!
Totuuden nimissä tosin tuossa yläosassa on ehkä petraamista takaosan lyhennettyjen kerrosten kanssa, mutta eiköhän se istu, sitten joskus 8 kiloa keveämpänä. *huokaus*

Lanka on Karnaluksista ostettua Solberg Garnin Fid-puuvillalankaa, joka myytiin kuitin perusteella eri merkkisenä, mutta yhtä kaikki mukavaa lankaa, jota upposi työhön vajaat 200g.

6 kommenttia:

 1. Tosi kivan näköinen toppi! Nätti väri ja erityisesti kaula-aukko näyttää hyvältä.

  VastaaPoista
 2. Oi, todella ihanan näköinen!

  VastaaPoista
 3. Kiitos, olin tosiaan itsekin tyytyväinen, vaikka kirpaiseekin ettei sitä saa vielä päälle... ;)

  VastaaPoista
 4. Hei apua! Teen lumiruusua, ja viimeisen mallikerran 13. rivi takkuaa. En tajua miksi en saa silmukoita menemään tasan. Onko ideoita?

  VastaaPoista
 5. Pikkumyy: Hmmm... huivin on mielestäni neulonut ainakin 3 ihmistä noilla Ullan ohjeilla, joten kuvittelisin, että kaavio on kuitenkin oikein. (Mun tapauksessa kun ei aina siitäkään voi olla varma, aika monesti on nuo ohjeet korjailtu...)
  Oletko tarkistanut onko 11. rivi neulottu oikein vai tuleeko virhe jo siellä? Jos virhe on esim. reunasilmukoissa, niin luultavasti saat sen korjattua joko ylimääräisillä langankierroilla tai kavennuksilla tarpeen mukaan. Huolehdit vaan siitä, että ne pystysuorat "reikäjonot", jotka siis jatkuivat siihen 11. riville saakka edellisestä kaaviosta jatkuvat oikein ja niiden välisissä kuvioissa on oikea määrä silmukoita. Reunassa muokkailua ei sillä tavoin huomaakaan. :)

  VastaaPoista