28.6.2008

Sukat ystävälle


Ystävä täytti pyöreitä vuosia keväällä. Karnaluks reissulla ostin hänelle lahjaksi sukkalangat ja lupasin neuloa sukat. Näytin matkan aikana Ravelrystä Knitting Vintage Socksin sukkamalleja ja niistä löytyikin mieluisa: Gentleman's Sock with Lozenge Pattern. Käytössä oli 100 g lankaa, joten muunsin ohjeen varpaista neulottavaksi, jotta saisin mahdollisimman pitkät varret.


Kantapään tein Baudelaire-sukkien tapaan (osaako joku kertoa mikä tuon kantapään nimi on, pidän mallista valtavasti) ja sukat on neulottu 60 silmukalla, 2mm puikoilla. Lankaa meni 86 grammaa ja varresta tuli aika sopivan mittainen. Kuvissa villasukkien alla on mustat sukat, mutta taisi tuo koko sattua sopivaksi ilman alussukkaakin (kantapää onkin neulottu kolmesti, joten syytä on olla nyt sopiva, aika hankalaa arvioida kantapään paikkaa erikokoiseen jalkaan mitä itsellä on). Fortissiman sukkalanka on mukavan pehmeää, mutta halkeilee inhottavasti, jos joutuu purkamaan.

Malli on mielenkiintoinen. Puikoilla se näytti hassulta, resori jopa typerännäköiseltä, mutta kun sukkaa sovitti, ihastuin malliin ja resori tuntuu sopivan sukkaan kuin nenä päähän. Saattaa olla, että joku kerta tämän mallin voisi toteuttaa itsellekin.

4 kommenttia:

 1. Kyllä on ystävä saanut järjettömän hienon lahjan! Aika herkut sukat, tuo väri iskee meikäläisen herkkään kohtaan... Mulla on vielä Baudelairetkin unelman tasolla, juurikin tuo kantapääosuus suorastaan pelottaa. Näyttää kyllä hyvältä jalassa.

  VastaaPoista
 2. Ihanan väriset sukat ja kauniisti toteutetut!

  VastaaPoista
 3. Kiitos! :)
  Tiiq, ei noita kannata pelätä. Kantapää on tosi helppo tehdä ja jos sukat tulee omaan jalkaan, ei ole mikään iso työ purkaa, jos pituus ei täsmääkään ekalla kerralla.

  VastaaPoista