24.8.2008

Olkalaukku

Mammapalstan kautta sain vihdoin valmiit kaavat juuri sellaiseen laukkuun, jota oli suunnitellut. Kankaat ostin jo keväällä, mutta ei tullut piirreltyä omia kaavoja ja onneksi ei, kun nämä oli niin hyvät. Ikean verhokangas muuttui siten kassiksi.

Ohjeesta poiketen vuoritin kassin ja tein siihen sitten myös kaksi taskua, toinen kännylle ja toinen avaimille + muulle pikkusälälle. Koko on ihan passeli, mahtuu eväätkin töitä varten ja yllättävää kyllä vetoketjuakaan ei tarvitse.

Olkahihna on hieman liian pitkä, seuraavaan voisi vaikka viidellä sentillä lyhentää. Ihan ilman töppäilyjä ei onnistunut, kääntövaiheessa huomasin, että olisi kantsinut noudattaa ohjetta ja tehdä olkahihnan yläosaan sauma eikä jättää kääntöaukkoa kassin+hihnan yhdistämään kohtaan. Vähän torso siitä kohtaa, mutta välttäähän tuo.

Taustalla näkyy muuten yläkerran rappuset, pitkään rakenteille ollut yläkerta on vähää vaille valmis. Ollaan asutti tässä talossa nyt 3,5 vuotta. Alakerran valmistuttua muutettiin ja sittenpä esikoinen jo syntyikin. Viimeisen vuoden mies on sitä rakennellut milloin on ehtinyt ja kirvesmieskin paikalla käynyt. Nyt ollaan ihanasti loppusuoralla. Mies rakensi meille sängyn ja tekee nyt kaappeja makkariin. Listoituksia vielä puuttu ja vessa, mutta sitten päästään hyödyntämään yläkerta. Täyttäisiköhän oman kaappinsa langoilla vai mitä...

Niin ja meille muutti uusia lapsia eilen. Nyt niitä on 11 kpl. Erikokoisia värisiä, nauttivat uimisesta 150 litran astiassaan... Otan kuvan kunhan ehdin, mutta nyt olemme siis onnellisia akvaarion omistajia, miehen työkaveri kun luopui harrastuksestaan.

15 kommenttia:

 1. Kaunis laukku! Kiva kuulla että muillakin remontit kestää, meilläkin on kodinhoitohuone ollut "vaiheessa" jo yli puoli vuotta... Lisäksi saunasta puuttuu lauteet ja kiuas, vaikka se muuten on ollut valmis jo monta viikkoa.

  VastaaPoista
 2. Sellaistahan se on, rakentaminen ja remppa tuppaa aina venymään ja kun asuu paikanpäällä tuntuu että etenee vielä hitaammin. Meillä siis on kyse uuden rakentamisesta. Tehtiin aluksi alakerta valmiiksi ja jätettiin vain yläkertavaraus. Sitten vähitellen tuota yläkertaa aloiteltiin tilantarpeen kasvaessa. Ei kai tuolla muuta kiirettä ole kuin se, että rakennuslupa menee huhtikuussa vanhaksi, mutta siihen kyllä ehditään jos ei jotain katastrofia ilmene.

  VastaaPoista
 3. Ihana laukku! Onko siihen kaavat jossakin?

  VastaaPoista
 4. On sen verran hieno laukku, että pakko itsekin tehdä. Hyvä kun bloggasit tämän, tuli heti printattua kaavat, ettei unohdu. Vuorittaminen ja sisätaskut on kyllä hyvä idea, tulee käyttökelpoisempi ja jämäkämpi (ja siistimpikin) kassi.

  VastaaPoista
 5. Vampira,
  voin laittaa ne sulle pdf-muodossa, jos annat sp-osoitteesi. Sain ne palstan kautta, mutta luulen, että noita saa jakaa kyllä muillekin postin kautta. Voin tietty vielä tarkistaa asian.

  VastaaPoista
 6. Vähän aikaa sitten kävimme Helsingin seudulla ja samalla reissulla shoppailimme Ikeassa. Bongasin tuon saman kankaan ja ajattelin, että tuostapa tulisi hyvä laukku! Niinpä ostin sitä, mutta ompelemaan en ole vielä ehtinyt. Todella onnistunut kassi!

  VastaaPoista
 7. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Hei!

  Juuri tuollaista olkalaukkua olen etsinyt. Aiemmin en vain ole hyvää mallia löytänyt. Olisiko mahdollista saada kaavat tuohon kassiin? Olisi niin mahtavaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!

   Ihana malli!! Kesän korvilla pitäis saada itselle joku hauska kesäkassi, voisinko minäkin saada nuo kaavat (tai vinkin mistä voisin sellaiset hankkia)? :)

   Poista
  2. Moi Tintukka, pistä mulle viestiä altocumulus78 miuku yahoo piste com niin pistän sulle kaavat. :)

   Poista
 9. Hei!
  Laitoin sinulle s.postia tuossa hetki sitten, myös toivoen kaavaa tuohon laukkuun, joka on vaan ihana :) Kommenttia heitän tässä, jotta en päätyisi avaamattomana roskapostiin! :P

  VastaaPoista
 10. Hei kaikki kaavanpyytäjät, kannattaa tosiaan tehdä noin kuin Sannama tuossa yllä ja laittaa kommentti, että älyän lukea tuon sähöpostiosoitteen. En seuraa sitä säännöllisesti, mutta kommentit tulevat toiseen osoitteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! Aivan ihana olkalaukku! Olisiko mahdollista saada sen kaavat? Laitan yhteystietoni antamaasi sähköpostiosoitteeseen.
   Etukäteen iso kiitos!
   -Päivi

   Poista
 11. Terve, saisinko minäkin tuon ihanan laukun kaavat? laitan sulle sähköpostiin viestin vielä...kiitos jo etukäteen!
  - Mirka

  VastaaPoista
 12. Hei, tosi kivannäköinen kassi. Saisinkohan minäkin kaavan siihen? Laitoin sinulle s-postia. Anne

  VastaaPoista