14.3.2009

Vauvan hattu

Näitä norjalaisia vauvan myssyjä (ohje) on nähty blogeissa nyt pilvin pimein, eikä ihme. Malli on aivan ihana ja mukavampi tehdä kuin se perinteinen siksak-myssy. Tämä on ollut suunnitelmissa pidempään, mutta vihdoin ehdin tekemään. Tein itse asiassa kaksi, mutta raskausdementian keskellä söhlin siinä kavennukset rumaksi ja pienikin siitä tuli saajalleen.

Tämä isompi sen sijaan onnistui kivemmin, kuvassa meidän 2 v., jolle hattu ei tosin ole tulossa, mutta suostui sentään poseeraamaan "vauvahatussa". Tein hatun Floricasta 2,5 mm puikoill ja silmukoita on 133. Vaikka mulla on aika löysä käsiala ja lankakin hitusen ohjetta paksumpaa, tästä tuli mielestäni pieni, ei enää tuolle reilu 2 veelle mukavasti mene, vaikka on sen ikäisen koolla tehty. Mallin ainoa miinus minusta onkin tuo mittailu, kesken työn on kohtalaisen vaikea arvioida päänympärystä, vaikka kuinka mittaisi.

Niin, ekan hatun kavennuksista tuli rumat, kun luin ohjeen huonosti. Tässä hatussa käytinkin sitten suosiolla Maijulta apinoitua tapaa.

Niitä helmiä tuli tosiaan tilattua edellisen postauksen jälkimainingeissa. HelmiQ:lla oli ihan yhtä nopea toimitus kuin Villihelmellä, maksua seuraavana päivänä paketti odotti laatikossa. Puuhelmisekoituksesta väsäsin kaulakorun ja muutama muukin koru on valmistunut, mutten näköjään muistanut kuvata niitä vielä.

Vielä kuva tyttöjen tämän päivän touhuista. Ajokilla tarhaeristystä lasten ulkoilun ajan ja doggirouva saa vetää rallia mielensä mukaan, joten tottakai on kiva ärsyttää kiinni olevaa kaveria!

5 kommenttia:

 1. Onpa tosiaan kivanmallinen myssy. Harmi, ettei ole enää oikein ketään, kelle sellaista väsätä... paitsi että pari tuttua kyllä odottaa vauvaa ;-D.

  VastaaPoista
 2. Heh, juurikin kaivoin puikot ja langan esiin tarkoituksena tehdä hiippamyssy poikaselle... täytyykin kokeilla tuota kavennusta.
  Hyvää kevään odotusta!

  VastaaPoista
 3. Onkos teilläkin sellainen kiipeilevää mallia oleva ajokoiruus, kun on varmistusverkot häkin yläosassa? :)

  VastaaPoista
 4. TiiQ, aina niitä tuttuja löytyy, eikun neulomaan vaan.

  Kate, kokeile ihmeessä, on minusta kiva noin.

  Sari, kylläpä kyllä... Taitaa olla aika yleistä noitten keskuudessa. ;) Verkolla on korkeutta 2 m ja lisäkorokkeet tuossa kulmassa on estäneet aiemmin jatkuvan karkailun. Taru hyppää niin korkealle kuin pääsee ja kiipeää loput.

  VastaaPoista
 5. Se MacPalmikkoneule näytti kivalta, harmi että ohjetta ei enää ole. Tosin pelottaa aloittaa sellaista johon langat ei ehkä riitä... Pitää katsella vielä muita malleja, mutta tuo nyt olisi yksi vaihtoehto, kiitos:-)

  VastaaPoista