22.12.2009

Jouluvalmistelujen kolmas osa

Kierrätettävien lahjapussukoiden kankaista (vähentää ihanasti epätoivoista pakettien teippausta ja ärsyttävää kekoa lahjapaperisilppua aattona!) jäi sopivasti palanen korttien säilytystä varten. Enää joulukortit eivät majaile keittiön tasolla tai pöydällä ja tuosta ne on helppo napata myös luettavaksi.


Korttitasku on tehty Eurokankaan jouluisesta puuvillakankaasta. Kangas on sen verran paksua kaksinkertaisena, ettei se tarvinnut tukipahvia tms. Mies veisteli ennen iltavuoroon lähtöään kepin yläreunan kujaan ja keppiin sai mukavasti myös nyörin kiinnitettyä.

Niin, ne muut jouluvalmistelut.

- Piparitalo. Tänä vuonna kaikkien meidän erityisruokavaliot kattava taikina ei murentunut käsiin eikä sokeri palanut. Sen sijaan sokeria sulattanut mies sotki keraamisen lieden. Pursotukset menivät miten sattuu eikä taloon tehty piippua. Lasten mielestä talo on hieno ja se lienee tärkeintä.

- Marmeladit. Imetysdieetin vuoksi suklaat jäävät syömättä ja jostain syystä myös kaupan marmeladit tekevät tytölle oireita maidon kautta. Agar agaria apteekista ja omia tekemään. Ensimmainen satsi maistui E-koodille, mehu oli kai liian laimeaa ja marmeladit tosi tönkköjä. Toinen satsi taas ei jähmettynyt ja agarin maku yhä hiukan läpi. Ehkäpä herkuttelen vain tortuilla ja niillä allergiapipareilla jouluruuan lisäksi.

- Joulusiivous. Ei ihan Marttojen listan mukainen... Mutta ei sen tarvitse ollakaan. Roinat on miltei raivattu ja nepahimmat sotkut siivottu.

- Joulutunnelma. Se tulee kyllä. Viimeistään aattona, kun koristellaan kuusi ja käydään saunassa.Hyvää Joulua kaikille blogini lukijoille!

3 kommenttia: