18.3.2010

Hassut tossut

Minäkin luin sen Ravelry-keskustelun, jossa puhuttiin Pocket Book Slippers-tossuista. Näyttivät niin hassuilta, että oli pakko kokeilla.

Uskottava se on, kyllä niistä tossut tuli. Lanka on Alafoss Lopia, joten piti pikkasen pienennellä ohjeen silmukkamääriä. Lisäysten jälkeen pohjassa on 32 silmukkaa. Grammoja 59. Lämpimäthän nuo on, mutta ainakin tällä langalla tosi liukkaat, vaikka meillä on tuvassa laattalattia. Laminaatilla milteinpä vaaralliset.

Tein miehelle huovutetun siksak-myssyn. Edellisen tein hirvimetsälle ja tämä on nyt sitten lumipuvun kaveriksi. Tai mikä se Erätukun myymä oksankuvilla varustettu puku nyt sitten onkaan. Ostin joskus Sohvi-nimistä käsityö- ja shaalilankaa Menitasta. Tein mallitilkun ja huovutin sen 60 asteessa vaippapyykin mukana. Laskin mitat tuosta hirvimyssystä ja nakkasin varmuuden vuoksi 40 asteen pesuun. Hattu palasi miltei koskemattomana. Jännää, kun kyse oli kuitenkin langasta, joka selvästi huopuu. 60-asteen pesuun pistin seuraavana päivänä ja tuli just sopiva.

Mies neulahuovutti (ja mur, katkaisi yhden neulan) itse haluamansa "oksat" hahtuvasta. Kuva ei tee valitettavasti oikeutta, hatusta tuli nimittäin just passeli kaveri sille lumipuvulle.
Hatun paino 100g.


Viimeksi lupasin kuvan tekemistäni taskuista. Tässä siis br-pul, coolmax-sisäpinta ja Kam-nepit. Toimivat loistavasti. Kuviin pitäisi tosin satsata, tuo lime+punainen yhdistelmä on oikeasti tosi herkun värinen. Neljäs on edelleen ompelematta. Ompelukone tosin näyttää pikatestin mukaan toimivan, vaikka polkimesta puuttuu se kadonnut jousi.

Kotiosastolta sitten. Eilen keskimmäinen 3v. taputteli saunan jälkeen mahaani ja totesi silmät loistaen: "Äiti, sinun mahasi on vieläkin pullea. Siellä on varmaan toinen vauva." No ei ole. Ja se edellinen vauva on nyt 9kk. Tarttis varmaan tehdä jotain liikuntapuolellakin...

6 kommenttia:

 1. On tosiaan hassut tossut! Mulla meni hetken aikaa, kun ylimmäistä kuvaa katselin pää suuntaan jos toiseen kallellaan, että miten noi voi olla tossut. Kakkoskuvan kautta sitten vihdoin avautui. Pätevän oloiset! Ja vaipathan näyttävät ihan pro-tasoisilta! Tämä vaippamalli on kyllä loistava.

  VastaaPoista
 2. Tuo hattu on oiva idea, ja lopputulos käy hienosti lumipukuun!

  VastaaPoista
 3. Kätevät tossut,menevät pieneen tilaan laukussakin.Vierastossuina myös mainiot.- Tuo sik-sak myssy aikuiselle on kerrassaan mainio idea!tekee mieli kokeilla.

  VastaaPoista
 4. Nuo on kyllä hassut tossut, mutta kätevän näköiset silti! :) Hauska juttu tehdä siksak-myssy miehelle - ja oksat näyttävät kivalta! Ihania vaippoja! :)

  VastaaPoista
 5. Upea tuo hattu!
  Kysyit ranskalaisesta kantapäästä. Olen muokannut Ullaneuleen ohjetta: http://www.ullaneule.net/0307/artikkelit_kantapaa.html
  Ohuemmalla langalla neulottuna ohje löytyy omista sukkaohjeistani esim. http://docs.google.com/Doc?id=dggcqpgj_61wbsnzcd5 eli Hienostelevat Hildat-sukista. Vähän nuo silmukkamäärät minulla aina vaihtelevat, mutta tuo on se perusohje. Olen amatööri ohjeiden kirjoituksessa, joten kysy ihmeessä, jos et ymmärrä ohjettani. =)

  VastaaPoista
 6. Aika huimat tossut :)! Ihanat! Ja tuo teidän kolmivuotiaan kommentti massusta on jotenkin tutun oloinen :)! Meilläkin on välillä käyty äitin pehmeää masua kokeilemassa ja mietitty, että siellä taitaa taas olla joku ;).

  VastaaPoista