19.6.2010

Kukkasia taas

Tänään juhlittiin kummipojan konfirmaatiota. Sade lakkasi ja tulomatkalla neuloja perheineen pysähtyi valtatie 17:n varteen muovikassin kera. Korkkarit upposi hiekkaan ja sukkahousutkin kastuivat, mutta ahneesti pistin lupiinin kukkia pussiin ja mieskin uhrautui avuksi puku päällä.

Kerätessä naureskelin, että tosi bloggaaja ottaisi jo kuvia kasvivärjäyksen koko prosessista ja niinpä mies nappasi autosta kameran. Yläkuvassa näkyy onnellinen virne kukkien keskellä.


Kosteita kukkasia on 1,4kg, jonkin verran varmaan paino laskee kun kuivahtavat. Nämä tosin saavat kuivua vielä kunnolla, koska värjääminen jää heinäkuulle.
Rusina oli tosin huomannut Pian blogista kommentin, että lupiininkukkien värisävy ei kestä, liekö muilla samoja kokemuksia? Harmittaa, jos työ menee hukkaan, tosin ainahan langan voi värjätä uudelleenkin. Tai lisätä tuohon myös lehdet ja varret ja tyytyä vihreään.

Ai niin, kiitos edellisen postauksen kommenteista. Eiköhän tuo nukke ole Daisy.

KYHistä ei muuta kuin listaus talteen ja tänään pitäisi jaksaa aloittaa vielä joku työ, ettei iske kiire loppuviikolla.

1. Salkoruusu valmis
2. Tulppaani valmis
3. Kalla valmis
4. Roosa-huivi valmis
5. Petunia valmis
6. Suuri lehti valmis
7. Mustikka- bolero aloitettu
8. Karpaattienkello valmis
9. Purosta Petunia valmis
10. Tiuhtis- villikset aloitettu
11. Auringonkukka valmis
12. Elämänlanka aloitettu
13. Tiskirätti Oliviasta valmis
14. Raidallinen Barbien mekko valmis
15. Bling bling mekko Barbielle valmis
16. Oranssi mekko Barbielle aloitettu
17. helmineule tiskirätti aloitettu
18. sinivaleunikko päättely puuttuu
19. apilan lehti päättely puuttuu

5 kommenttia:

 1. Myö ajettiin tänään myös samaa valtatietä pitkin miehen siskon rippijuhliin Tuusniemelle, ei kyllä satuttu näkemään siuta siellä ojassa :D

  VastaaPoista
 2. Minä vielä ootan että lupiinit kukkii meijän nurkilla kunnolla ja käyn sitten keräyspuuhiin :-D. Rohkeasti ajattelin kokeilla sekä pelkkiä terälehtiä sinisen toivossa että vihreitä lehtiä.

  VastaaPoista
 3. Emma, olipas lähellä ettei siis olisi ollut tuttuja näkemässä pyllistelyä. :D
  TiiQ, mulle iski ahneus kun ne oli jo niin hienosti kukalla. Tässä lähellä meillä on kyllä tulossa myös kukinta, mutta tienvarsien niitto uhkaa pilata hyvän sadon.

  VastaaPoista
 4. Oikein, tilaisuus on hyödynnettävä!! Tuo ekan kuvan ilme on loistava :D On siinä ohiajaneilla ollut ihmettelemistä, kun juhlatamineisiin sonnustautunut rouva muovikassi kädessään puuhastelee jotain lupiinipuskassa onnellisen näköisenä. Oma värjäyskuume vaan nousee, kun tällaisia juttuja pääsee lukemaan.

  VastaaPoista
 5. Näin keskiviikkona maantien vieressä aivan valtavasti lupiineja ja heti tuli mieleen tämä postauksesi. Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista