27.6.2010

Tiuhtikset

Kuvittelin jo, etten enää tarvitse neuloa villiksiä, mutta koska nämä pöpät alkaa olla jo rikki, vaikka on monesti parsittu, oli pakko tehdä vielä yhdet. Nuo pöpät oli muuten osin virolaista hahtuvaa ja osin Pirtin ruskeaa ja täytyy sanoa, että sekä tuo versio ruskeasta hahtuvasta, että tuo virolainen on ehkä surkeimman laatuista villahousuissa. Hirveän herkästi kuluu puhki.
Aiemmin Utiku Perendalesta neulomani tuntuvat sen sijaan tosi kestäviltä, mutta jännä huomata, että tällä kokemuksella ainakin tuntuu hahtuvista neulotuissa lanoliini pysyvän paremmin ja noita saa kylvettää tiheämmin että pito säilyy.

Nämä on tehty Pirtin hahtuvasta. Kokeilin ekaa kertaa Tiuhtiksia ja tykkään kyllä tosi paljon mallista. Laiskotti, enkä jaksanut silmukoida haaraa, mutta meneepä tuo kolmen puikon päättelylläkin.

KYH 23 ja 24 yhteiskuvassa, siis Spiraaliruusu ja Pieni lehti. Pieni lehti oli todellakin pieni projekti.
Kuvattiin tuossa ulkosalla ja esikoisenkin teki mieli kokeilla. Takapihalla kukkiva Lumipalloheisi oli hänestä niin hieno, että kuva piti laittaa sinne blogiinkin.

Etupihalla heisi kukkiikin niin paljon, etteivät oksat jaksa oikein kantaa. Mutta kaunis se kyllä on.

KYHin tilanne on tosi hyvä. Kesken on neljä isompaa juttua ja yksi kukka on pingottamatta ja langanpäät päättelemättä. Ilman pikkukukkasia tämä homma olisi kyllä minulta kaatunut, mutta toisaalta tuskinpa olisin Stanfieldin kirjasta tullut mitään neuloneeksi, vaan olisin palauttanut sen selailun jälkeen kirjastoon.

1. Salkoruusu valmis
2. Tulppaani valmis
3. Kalla valmis
4. Roosa-huivi valmis
5. Petunia valmis
6. Suuri lehti valmis
7. Mustikka- bolero aloitettu
8. Karpaattienkello valmis
9. Purosta Petunia valmis
10. Tiuhtis- villikset valmis
11. Auringonkukka valmis
12. Elämänlanka aloitettu
13. Tiskirätti Oliviasta valmis
14. Raidallinen Barbien mekko valmis
15. Bling bling mekko Barbielle valmis
16. Oranssi mekko Barbielle valmis
17. helmineule tiskirätti valmis
18. sinivaleunikko valmis
19. apilan lehti valmis
20. jouluruusu valmis
21. leinikki valmis
22. Mini-Mustikka bolero aloitettu
23. pieni lehti valmis
24. spiraaliruusu valmis
25. Huivi puuvillalangasta aloitettu
26. päivänkakkara päättely puuttuu

5 kommenttia:

 1. Onpas nätti väri noissa pöksyissä! Mikähän olisi paras villahousumalli vastasyntyneelle? Pitäisi tekaista yhdet, kun sukuun tuli uusi tulokas?

  VastaaPoista
 2. Kiitos Mari,Minna ja Pitsisukka.
  Vastasin tuonne MinnaN blogiin näin:

  Noista villiksistä on tosi pitkälti makuasia millaisista tykkää. Mutta kyllä tuota tiuhtistenkin mallia voi kokeilla, vaikka minusta parhaiten lyhennetyistä kerroksista pepun puolella hyötyy jo vähän isompi vauva. Riippuu tietty minkä mallisia vaippoja käyttää. Ullassa on ne Villapöpät kans ja niistäkin olen tykännyt. Tärkeintä minusta on pistää kuminauha vyötärölle kujaan, ainakaan minä en tykkää nyörien kanssa säätämisestä. Villapöpissä ei välttämättä tarvii, mutta noihin Tiuhtiksiin joudun kyllä ompelemaan sellaisen.

  VastaaPoista
 3. Ihanan aurinkoiset villikset. Kyllä noissa kelpaa tepastella! Minä tykkään kans Tiuhtiksista, meidänkin neidille mukavasti istuva malli.

  VastaaPoista