22.10.2010

Syksyn viimeinen keitos

Viimeisen veriseitikkikeitoksen sekaan lisäsin kylmävärjäyksestä jääneet krapit ja aineet saivat taas seistä padassa monta päivää ennen kuin ehdin värjätä.
Alunperinhän seitikeillä oli värjätty melkein kuukausi sitten, mutta yöpakkaset huolehtivat siitä ettei liemen päälle tullut edes homekerrosta. Jännän sameaa tämä liemi kuitenkin oli.
Laitoin pataan 100g harmaata Nallea (aika masentavaa jotenkin, ostin tuon Nallen sen jälkeen ruokakaupasta, kun olin ensin neuletapaamisessa jättänyt ihan harkiten ostamatta Wollmeise-vyyhdin... ;D)

Aluksi näytti ettei värissä tapahdu mitään muutosta, mutta jätin langan taas yön yli värjäyksen jälkeen ja kyllähän se väri muuttui. Harmaasta tuli mukava tumma oranssinpunertava sävy, en nyt oikein osaa määritellä väriä tarkemmin. Se on alla olevassa kuvassa alimmaisena.

Kuvassa muut pohjalangat ovat valkoisia sekoitelankoja, mutta alimmainen tosiaan vaalean harmaa. Klikkaa kuva isommaksi, jos tahdot nähdä värit paremmin.

1. Veriseitikki
2. Veriseitikin 1. jälkiväri
3. Veriseitikin 2. jälkiväri + kylmävärjäys krapilla
4. Veriseitikin 2. jälkiväri
5. Veriseitikin 3. jälkiväri+krapin "jälkiväri"

Kuten viimeksi jo totesin, nyt se pata on tyhjä ja odottaa vaan siirtämistä talviteloille. Lankalakkokin piti, vaikka kävin aamulla Wollmeisen sivuilla. Ei näkynyt Raparperia.

Edit: Värinäyteidea on lähtöisin Riihivillalta, siis valkoisella ja mustalla pohjalla olevat näytteet.

6 kommenttia:

 1. Hienoja kaikki nämä sun veriseitikkivärjäilyt! Olet keksinyt paljon paremman värinäytesysteemin kuin minä (omani on siis vaan tupsuna yhdestä reijittäjän reiästä). Mustaa pohjaa vasten näkyy värikin ihan eritavalla kuin valkoisella. Saanko apinoida?

  VastaaPoista
 2. Rusina, enpä muistanut tietenkään mainita ettei idea ole omani! Riihivillan jossain postauksessa oli toisella puolen musta ja toisella puolen valkoinen pahvi. Että apinoi vaan ihan vapaasti! Ei mulla edes muista väreistä olekaan näytteitä, pitäisi varmaan tehdä.

  VastaaPoista
 3. Hienoja värejä, ja tuon taustapahvin avulla tosiaan saa paremman käsityksen väreistä.

  VastaaPoista
 4. Loppuihan se väri vihdoin :D Hyvä idea tuo lankakartta.

  VastaaPoista
 5. Kiitos arualmaria!
  Emma, totta tosiaan, loppui se viimein, mutta kyllä siitä monet hyvät värit saatiin!

  VastaaPoista