31.7.2011

Silja

Lainasin alkukesästä Pitsit puikoille- kirjan kirjastosta ja ihastuin heti Silja- hihattimeen. Langaksi valitsin Kujeen Hannan värjäämää merino, kashmir, nylon sekoitetta. Sain langan palkkioksi lankakutsuemännöinnistä syksyllä.

Tässä kuvassa väri toistuu ehkä tarkimmin, ihana semisolid värjäys.

Viehätyin mallissa näihin hihoihin, sisäinen prinsessa kaipaa taas blingblingiä ja hörselöitä.

Hihatin aloitettiin keskeltä selkää neliön muotoon ja jatkettiin sitten kohti hihoja. Ylä- ja alareuna neliöstä poimittiin mukaan reunusta neulottaessa. Ihana nerokas idea, tykkään valtavasti.

Lisäsin työhön myös helmiä, mutta ne eivät juuri erotu päällä. Toisaalta malli on kaunis näinkin, enkä välttämättä tahtoisi kovin suurta kontrastia helmien ja langan välille. Ehkä astetta tummempi vihreä olisi toiminut helmissä paremmin. Laitoin ensimmäistä kertaa helmiä neuleeseen ja luulen kokeilevani toistekin, sillä työ etenee aika nopeasti kun oppii tekniikan. Käytin pujottamiseen virkkuukoukkua.

Tästä piti tulla asuste kummilapsen rippijuhliin, mutta taisin olla liikenteessä liian myöhään kesällä, kun kaikki sopivan väriset mekot olivat menneet ja tarjolla oli lähinnä trikoisia hellemekkoja.

Onneksi huiveja on kummasti pesiytynyt kaappeihini, joten niistäkin juhlista selvittiin kunnialla. Aeolian pääsi harteille, joskin kirkossa oli niin tuskaisen kuuma päivä, että ilman huivia olisi pärjännyt hyvin.

Silja jäikin sitten vähän telakalle, kun deadlineen ei ollut tarve tähdätä, mutta valmistui sentään kesän aikana.

14 kommenttia:

 1. Nätti on, varsinkin nuo hihansuut on kyllä makeet!

  VastaaPoista
 2. Nätti malli ja upea väri - kyllä sille käyttöä on!

  VastaaPoista
 3. Aivan loistava ja kaunis !! Ja aivan upea toi lanka, pitääkin heti vierailla noilla sivuilla ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille! Kyllä uskon itsekin, että käyttöön tulee, vaikkei sitä mekkoa tälle kesälle löytynytkään.
  Hanna, siellä Kujeen sivuilla ei suoraan ole tuota lankaa, mutta pistä ihmeessä kaimallesi postia ja kysy värjäiskö hän sulle oman erän, jos tuota pohjalankaa on yhä saatavilla.

  VastaaPoista
 5. Onpa kaunis! Ja langan väri on myös ihana; yksi suosikkivihreistäni.

  VastaaPoista
 6. Todella kaunis! Ja ihana värikin :)

  VastaaPoista
 7. Kaunis, kaunis, kaunis. Blogissani on sinulle tunnustus.

  VastaaPoista
 8. Ihana! Mulle tuli viime kesäkuussa ihmeellinen hinku pitsihihattimeen, mutten sitten uskaltanut aloittaa, kun mikään malli ei sykähdyttänyt. Taisin selata vain ilmaismallit, kun en tätä ohjetta huomannut. Täytynee ostaa tuo kirja. Tuollaisen minäkin haluan. :D

  VastaaPoista