31.10.2011

Onnea 5-vuotiaalle!

Viisi vuotta sitten oli supistellut muutaman tunnin kymmenisen minuutin välein. Yöllä lähdettiin sairaalaan ja marraskuun ensimmäisenä päivänä syntyi pieni mustatukkainen poika, joka on nyt kasvanut isoksi ja reippaaksi vaaleatukkaiseksi viskarilaiseksi. Viikonloppuna kutsuttiin sukulaiset ja kummit kylään ja pidettiin kerrankin isot kemut kerralla. Yksi perhe estyi sairastumisen vuoksi, mutta kerrankin ei tarvitse juhlia montaa viikonloppua putkeen.

Lapsen Angry Birds- innostus sai minutkin innostumaan kakun koristelusta ja niinpä testasimme ekaa kertaa miehen kanssa marsipaanikoristelua. Marsipaaninmaku ei iske yhtään, joten koko kakkua ei todella haluttu kuorruttaa sillä. Sankari itse kyllä popsi koristeet maiskutellen. Ei tästä nyt leivontablogien tasoista tietenkään tullut, mutta lapsista se oli hieno ja se on pääasia. 

Ja ei, kakku ei kuvaa mitään todellista kenttää ja mittasuhteet on poskellaan, mutta ei sen väliä. Kakku oli gluteeniton ja laktoositon, välissä rahkakermamansikkatäytettä paksu kerros. Lisäsin pari liivatelehteä tukevoittamaan kakkua. Kakun pinta on lemon curd-tahnaa, aika herkkua muuten! Reunapursotuksiin lisäsin vaniljakreemijauhetta tukevoittamaan vaahtoa, mutta niskajumin ja tiukan aamuaikataulun jälkeen pursotukset on mitä sattuu... 


Joo ja olen minä taas neulonutkin, yhdet kämmekkää tuo miehelle. Lankana Puron jämät ja Regia 8.fädig. Ei näistä sen kummempaa.

Anopin palmikkotakki on nyt hihoja vaille valmis. Näyttää aika mytyltä, mutta luotan pingotuksen voimaan. Eilen sovitettiin ja koko on ihan passeli. Laiskottaa vaan alkaa keriä lankaa ja suunnitella hihoja.

Muutakin on puikoilta päässyt, mutta se on vielä salaista. Neulomisaika tuntuu tosin kutistuvan ihan minimiin, arki vie mennessään.

16 kommenttia:

  1. Hieno kakku, varmasti on sankari ollut innoissaan! :D Toteutuiko se Ärri Pöötsi -lautapeli haave?

    VastaaPoista
  2. Niin ja onnittelut jäi! Onnea 5-vuotiaalle koko meidän poppoolta! Vanamo katseli kuvaa silmät ymmyrkäisinä "hyvä! voi miten hieno! mäkin haluisin tollasen kakun!" ja Ulpukka alkoi heti laulun "tipi tiip pii" pöötsimelodialla. Nyt Ulpukka vonkuu sylissä "heekkua haluan!" Huoh. Olikohan virhe näyttää kuvaa... ;)

    VastaaPoista
  3. Kiitos rusina, keskimmäinen oli tosi innoissaan kehuista ja tarjosi, että meidän äiti vois tehdä Vanamollekin samanlaisen kakun. :D Niin ja tervetuloa vaan pelaamaan ärripöötsiä. Lautapeli on yllättävän vaikea, mutta ihan hauska.

    VastaaPoista
  4. Onnea synttärisankarille! Odotan takin valmistumista suurella mielenkiinnolla...

    VastaaPoista
  5. Loistavaa, meidän ensi heinäkuun kakkuongelma on sitten ratkaistu ja kerrankin hyvissä ajoin! :D

    VastaaPoista
  6. Onnittelut 5-vuotiaalle!

    Meilläkin ollaan angry birds- faneja, joten kiitos kakkuideasta.. seuraavat synttärit on 24.pvä.. ;o))

    Meillä esikoinen on virkannut vihreän possun, ja se on niin hauskannäköinen, että yksi koulukaverinsa tilasi häneltä samanlaisen!

    VastaaPoista
  7. Synttärionnea sankarille!

    Villatakki näyttää kiinnostavalle. Odotan valmiin takin kuvia...

    VastaaPoista
  8. Ihana kakku. Onnea sankarille. Ihana on myös tuo villatakki. Upeaa tuo lanka.

    VastaaPoista
  9. Onnea!

    Mulla on tuo Angry Birds -kakun teko vielä edessä parin kuukauden päästä... level 4 saavutetaan silloin. ;) Täytyy koittaa tuosta sinun kakustasi vähän bongata ideaa.

    Mistä sait gluteenitonta marsipaania? Yleensä noissa kaupan valmiissa on vehnäjauhoa, ja meidän kakussa ei saa olla vehnää missään muodossa. Minä olen kyllä niin marsipaanin ystävä, että voisin kuorruttaa koko kakun sillä (ja usein kuorrutankin) - tai syödä sellaisenaan, namia! :)

    VastaaPoista
  10. Onnittelut synttärisankarille!

    VastaaPoista
  11. Kiitos kaikille onnitteluista! Pikkusankari oli aika hämillään ja tyytyväinen kun kerroin onnittelut.

    MariJ, mies osti tuon marsipaanin ja on itse keliaakikko. Oli siis tarkistanut asian. Pakkaus on ostettu Kuopion Prismasta ja muovikuoret meni valitettavasti jo roskiin, etten osaa sanoa valmistajaa. Siinä oli kuitenkin kuusi eri väristä pötköä, tosi kätevä pikkupakkaus.
    Ei muuta kuin kakkua väsäämään vaan, se on hauskaa puuhaa ja voishan siihen tosiaan tehdä jonkun todellisen kentän, kun teillä on tosi ammattilainen se pelaajakin. ;)

    VastaaPoista
  12. Onkin jäänyt monta postausta väliin... Ihastelen Earth&Sky-huivia ja sen huimaa väritystä. Kyllä ne jollain oudolla tavalla sopivat yhteen, mieleeni tulee ihan Navajo-intiaanien huovat.
    Tykkäsin myös värjäyksistäsi.
    Miltä raitasukat ovat tuntuneet käytössä? On aina epäilyttänyt tällainen heppoinen kantapää, tuumin että mahtaako pysyä edes sukka jalassa?

    VastaaPoista
  13. Komia kaakku on täälläkin saatu väännettyä =o). Ja neuleesta tulee kyllä ihan älyttömän kiva!!

    VastaaPoista
  14. Onnea pojalle! Ihanaa, että jaksoitte värkätä änri pöötsi -kakun, tuo on tosi veikeä! Voin kuvitella, että lapsi on ollut innoissaan. :D Tuosta palmikkotakista tulee edelleenkin mielestäni ihana. :)

    VastaaPoista
  15. Ihana kakku!

    Onnea viisivuotiaalle!

    VastaaPoista
  16. Täällä muistaakseni ne pikkupötköt marsipaania on olleet Dr.Oetkerin, oliskohan samoja?

    Mutta hieno kakku siis ja onnea viisveelle! :)

    VastaaPoista