10.3.2012

Pommeja ja munia

Kiitos kaikille edellisen postauksen kehuista ja paranemistoivotuksista! Hyvissä voimissa ollaan ja tauti on selätetty. Esikoinenkin pääsi kumminsa mukaan torstaina ja kaksi nuorempaa lähti eilen mummolaan, sukulaisia ei pelottanut norovirus. :)


Keskimmäisen Angry Birds-villitys lienee jo tuttua. Ennen taudin iskemista aloitin pommilinnun ja tuska oli melkoinen kun en kyennyt sitä neulomaan potiessani. Myöhemmin se kuitenkin valmistui ja eräänä iltana viimeistelin vielä munankin. Pommilinnun ohje on mukailtu knitterbeesin punaisen linnun ohjeesta. Todellinen jämätyö. Kolmea eri mustaa lankaa ja nokka Floricaa.

Pääsiäismunan ohjeita löysin Ravelrystä, tässä suora linkki käyttämääni ohjeeseen. Munan neulominen oli ihanan nopea projekti ja erään aamun pelastus oli se, kun keskimmäinen kiljui innosta nähdessään munan nököttävän mustan linnun vieressä.


Ei munaa ilman munalintua. Tälle muodolle en löytänyt valmista neuleohjetta, virkattuja kyllä. Siispä muokkasin ohjetta sitä mukaa kuin neuloin, eikä siitä hullumpi tullut.

 Nokkaakin levensin punaiseen lintuun verraten, siitä tuli vähän hassu. Valkoinen lanka on Novita Siljaa, tulipa sillekin kammotukselle jotain käyttöä.


Höyheniin olen aika tyytyväinen. Reunimmaiset tein 6 silmukan icordilla ja sitten poimin takalenkeistä silmukat virkkuukoukulla ja ne kiristävät sen verran, että höyhen kaartuu sivulle. Keskimmäiseen lisäsin silmukoita ja laitoin pikkuisen täytettä.

 Tässä vielä koko jengi. Sinistä lankaa ei ole, jotta sen pienen linnun saisi tehtyä, mutta tilaus on jätetty sisään siitäkin. Ja isompi possu ja ...On näitä oikeastaan aika hauska tehdä.

11 kommenttia:

 1. Tosi hieno tuli tuosta mustasta linnusta! Määhän oon kans joutunu virkkaamaan kaikki ne AB-hahmot, mitä ei oo kaupasta onnistuttu löytämään. Nyt just kuulin työkaverilta (oon tällä hetkellä leirillä), että mm-jääkiekon kisamaskotti on kans Rovion tekemä, eli todennäköisesti se hahmo tulee piakkoin myös uusiin AB-peleihin mukaan (tai johonkin jääkiekko-ekstrapeliin). Pitäisköhän alkaa jo virkata sitä lintua, että olis antaa kuopukselle heti maskotti käteen, kun hän alkaa sitä kuitenkin vaatia, kunhan saa asiasta vähänkään vihiä. ;) Soittelin aamulla kotiin, ja kuopus oli kuulemma viime yön nukkunut Mighty Eaglen ja lohikäärmeen kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi tosiaan olla hyvä varautua maskotinkin virkkaamiseen. :D Meillä on kans kyselty Eaglen ja lohikäärmeen perään, en oikeasti uskalla kyllä näyttää kuvaa niistä sun tekemistä. Teidän kuopus on muistaakseni saman ikäinen kuin meidän keskimmäinen, lienee otollista AB-fanitusikää...

   Poista
 2. No jopas noita lintuja on jo aika kasa ilmaantunut. Hienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, joskus tuntuu, että päässä on vikaa kun tekee vielä lisää pehmoja, vaikka niitä on ennestäänkin talossa melkoiset määrät!

   Poista
 3. Onpa hieno Angry Birds -kokoelma. Poikani totesi kuvat nähdessään, että hänkin haluaa samanlaiset :-)

  VastaaPoista
 4. Tirskis, on siinä lintuja kerrassaan!

  VastaaPoista
 5. Nää on kyllä niin hauskoja, vaikken koko peliä ole edes ikinä nähnyt pelattavan! Mukavaa kun äiti jaksaa nähdä vaivaa lasten iloksi :)

  VastaaPoista
 6. Todella hauskat on nää teidän tirppajengiläiset =o)

  VastaaPoista
 7. Wautsi mitä tipuja! Upeita!

  VastaaPoista
 8. Ihana parvi!
  Meillä on onneksi mummo luvannut hoitaa nämä änkipösöt

  VastaaPoista
 9. No wau mitä Birdejä!
  Meillä asustelee muutamakin kappale Angry Birds -faneja, pitääkin näyttää huomenna heillekin nämä. :)

  VastaaPoista