17.5.2013

Funktionaalista

Minna haastoi kertomaan joko funktionaalisesta tai muuten vaan napakymppi-käsityöstä. Tätä piti pyöritellä pitkään, kumma miten paljon helpompi on kertoa niistä hitusen epäonnistuneista töistään tai sitten ihan täysistä flopeista. Kai se on tätä suomalaista vaatimattomuutta.

Mutta niin, omista neuleista tulee mieleen Opri. Malli on Mari Muinosen suunnittelema ja kuten kolme vuotta sitten tekemässäni bloggauksessa kirjoitin: "tuntui kuin pipo olisi valmistunut itsestään". Silloin epäilin, että pipo ei sovi koville pakkasille, mutta viimeiset pari talvea se kyllä on kulkenut lähes joka kerta mukana. Liekö tiivistynyt jokusen pesun myötä. 220 on sellaista lankaa, että se kyllä kutittaa minua otsalta aina syksyllä tai alkutalvesta, mutta sitten tuntuma häviää ja pipoa tulee tosiaan käytettyä.


Nyt ei jaksa tässä liki helteisessä säässä ottaa tuoreempaa kuvaa, mutta tässä pipo alkuperäisessä kuvassa. Ei se tuosta ole paljon muuttunut, vähän tosiaan tiivistynyt ja jokunen nyppykin siinä lienee. Käyttökestävyys on 220:lla siis erinomainen.

8 kommenttia:

 1. Oikea napakymppi siis!
  Mä olen pyöritellyt tätä haastetta myös, mutta en vain millään keksi, mikä se semmonen todellinen napakymppi olisi. Toisaalta niitä on monta, mutta mikä sitten olisi ehdottomasti ylitse muiden?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiset onkin tuotteliaampia kuin toiset... mutta kerrohan jostain työstä, olisi hauska lukea sellainen postaus.

   Poista
  2. No siis tässähän ei tarkotettu, että ne kaikki vaihtoehdot ois mun itsetekemiä. Mulla kun sattuu olemaan aika monen muunkin käsissä syntyneitä juttuja hallussani, jokapäiväisessä käytössä.
   Mä pohdin tätä. Kyllä se postaus vielä joskus tulee.

   Poista
  3. Totta, minäkin mietin kertoilisinko toisten tekemistä jutuista, mutta vaikea niitä ihanuuksia on asettaa paremmuusjärjestykseen. Jokainen on omalla tavallaan merkityksellinen ja ihana.

   Poista
 2. Pipo on tosiaan kaunis, mutta on tosi hienoa kuulla, että myös malli ja lanka "natsaa". Tällainen tieto on tosi arvokasta, kun etsii itselle käyttökelpoista mallia. Ja jotenkin tuo pipo on vielä niin "sinun näköinenkin". Langan, mallin ja käytettävyyden lisäksi vielä persoonaan sopiva -siis täydellinen ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tuo pipo tosiaan on niin minua, ehkä siinä se syy, että on tullut pidettyä paljon. :)

   Poista
 3. Tämä on kyllä napakymppi.

  Ihanaa Helluntaita Sinulle ja Perheellesi

  VastaaPoista