16.8.2013

Vihreitä sävyjä


Heinäkuussa neuleplääh ei vielä vaivannut ja tekaisin kahdessa viikossa ison huivin, johon on ihana kääriytyä talvella kylmässä työhuoneessa. 


Malli on Laura Aylorin All the shades of truth, jonka hankin joskus tammikuussa, kun Laura Aylorin mallit olivat ilmaistarjouksessa Ravelryssä. En yleensä ihastu näin graafisiin neuleisiin, mutta jokin tässä viehätti.


Alunperin suunnittelin, että käytän tähän omia kasvivärjäyksiäni, mutta suurin osa niistä on aika ohuelle langalle ja minulla on yleensä vain pieni määrä samaa värjäystä. Sitten keväällä retriitissä bongasin Annesin lankapussin lahjoituspöydässä. Sain reilusti yli puoli kiloa eri sävyisiä kasvivärjättyjä lankoja! Juuri täydellisiä tätä projektia varten ja jäipä siitä yksi satsi sukkalankaakin vielä käyttämättä ja muutama kerä näitä sport-vahvuisiakin. Langoissa ei ollut nimiä, mutta suurin osa on Nallea tai Woolia ja kun noista ei tiennyt mikä on mitäkin, niin huivina toimivat paremmin kuin sukkana. Huiville tuli painoa massiiviset 462g!


Neuloin huivin nelosen puikoilla ja siitä tuli ihanan muhkea. En varsinaisesti pingottanut, kostutin vain ja annoin kuivua ulkosalla. Ihan ohjeen mukaan en mennyt, kaikkia sävyjä ei ollut riittävästi, mutta ei sitä valmiista työstä huomaa.

Tää oikeasti tosi kiva!

(Millähän sen kadonneen neulemojon saisi takaisin?)

11 kommenttia:

 1. Oi että, ihanan iso ja painava! Nyt pysyy hartiat lämpiminä.

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Tää oli hauska malli, paljon poimittavia silmukoita ja langanpätkiä, muuten tosi simppeli.

   Poista
 3. Hitsit, miten ihana! Täydellisen harmoniset, muttei yhtään tylsät värit. Kadonneen neulemojon löytää yleensä lähimmästä lankakaupasta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O-ou, ei kuulosta hyvältä, mutta auttaiskohan oman stashin läpikäynti. Vois löytyä ylläreitä..

   Poista
 4. Hieno! Kylläpä tuon sisälle kelpaa lämmitellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä tuohon mahtuu, vaikkei siitä ihan kaksimetristä tullut kuten silloin arvelin. :D

   Poista
 5. Viehättävän graafinen malli, kasvivärjätyt langat antavat sille oman säväyksen!

  VastaaPoista