25.12.2013

Joululahja

Tänä vuonna Hahtuvapilven reunalla asui kovin hidas kiireinen tonttu. Tonttu aloitti joululahjan neulomisen helmikuussa. Alunperin sukat aloitettiin tosin aakkoshaasteeseen sopivan kirjaimen takia, mutta lopulta tonttu neuloikin ihan toisenlaiset Y-sukat. Malli tökki ja lankakin oli pörröistä. Välillä haettiin nettikeskustelussa tukea ja tukihenkilö kovasti kehui, että hyvältä näyttää. Eipä tiennyt mitä tuleman piti.

Yarrow Ribbed Sock, Nancy Bush
puikot 2,25mm Knit pro
lanka Pro Lana Meine Wolle Socken Wolle
kulutus n. 62g?

Sukat matkustivat Kierot Puikot retriittiin ja etenenivät rivin pari siellä. Kävivät ainakin kaksi kertaa neuletapaamisessa ja joulun alla jo kovasti kannustettiin, että kyllä ne tuosta valmistuvat. Tonttu sinnitteli ja sitkutteli ja sai kuin saikin valmista. 
Valmiit sukat kääräistiin kangaspalaseen, josta voisi syntyä vaikka knot bag-projektipussukka. Paketista sukat poistettiin kertaalleen, koska kuvaus ja punnitus unohtui. Loppujen lopuksi punnitustuloskin jäi muistikuvissa hiukan epämääräiseksi. Paketti avattiin vielä kolmannen kerran ja sukkien väliin sujautettiin kuva kummilapsesta. 
Tukihenkilö, lahjan saaja, ilahtui, joten tontun reilun yhdeksän kuukauden aherrus palkittiin.

(Oikeesti, yli yhdeksän kuukautta yksiin perussukkiin??? Ennätys se on tämäkin. Joskus lanka, malli ja neuloja eivät vaan kohtaa!)

7 kommenttia:

 1. Melkein kuin vauva, jos kerran yhdeksän kuukautta valmistuivat ;)

  VastaaPoista
 2. Hih - näiden on pakko olla "matkasukat"

  Ihanaa Tapaninpäivää Sinulle Ja Läheisillesi

  VastaaPoista
 3. Joskus neuleita joutuu vähän haudutella, että suostuvat valmistumaan. Kivat tuli!

  VastaaPoista
 4. Eikös sitä sanotakkii jotta hitaasti hyvä tullee :)) sukat on tosi kauniin väriset.

  VastaaPoista
 5. Tukihenkilö kiittää tätäkin kautta! En erityisemmin ole raitalankojen ystävä, mutta nää raidat on just ihanat. Jo silloin kuvassa, ja nyt vielä enemmän. Mutta aika urotyö sulta sinnitellä valmiiksi!

  Projektipussi jo suunnitteilla, kunhan kaava suostuisi löytymään käsityökaapin syövereistä. Kummitytölle terkut ja kiitokset kuvasta, ihana tyttönen!

  Ja ai niin, tukihenkilön vaaka näyttää sukille 67g.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos vaan punnituksesta ja hyvä kun on mieleen, pakkohan nämä oli loppuun tehdä kun kerran olen aloittanut, että siinä mielin hyvä kun oli deadline jouluksi.

   Poista