16.6.2014

Tour de Sock: 1

Joku hulluus iski seurattuani viime kesän TdS-kisaa katsomosta käsin. Tähän on osallistuttava, vaikka nopeuskilpailu neulomisessa ei oikeastaan ole minun juttu. Kyse lienee enemmän itsensä voittamisesta ja nyt kun kaksi paria on valmiina, huomaan, että muutamassa päivässä mutkikkaampikin sukkapari syntyy, kun kilpailuvietti iskee.


Ensimmäinen sukkamalli Wye- ihastutti ja lanka oli mielestäni mahtavan väristä. Retriitistä ostettua Heritage Sockia. Kisajännitys tiukensi käsialaa ja muutenkin olen huomannut neulovani Hiya Hiyan puikoilla normaalia tiukemmin. Sukat aloitettiin varpaista ja ne tein 1,75 mm puikoilla. Vaihdoin 2mm kun huomasin, että tulee liian napakkaa.

Sukista tuli ihanat, mutta harmi vaan itselle liian pienet. Minua ei suuremmin haitannut tuon mallin symmetrinen epäsymmetrisyys ja kestin myös kikkailun kaksi erillistä kaaviota varressa + sanallinen ohje oikein hyvin. Näiden sukkien kanssa ei paljon tullut purettua, joku yksittäinen palmikon korjaus.

Lankaa meni 80g eli isommalla koolla tai isommilla puikoilla olisi koko vyyhti riittänyt mainiosti.

Mikä parasta, sukille löytyi kuitenkin heti koti kanssaneulojan luota paikallisen vaihtolaatikon matkassa.

8 kommenttia:

 1. Sun aurinkosukat olivat mun suosikkeja ykkösetapilta. :)

  VastaaPoista
 2. Näitä kauniita sukkia on nyt muutama taitava neuloja esitellyt, sinun valitsemasi väri on kyllä hurmaavin!

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat, tuo Heritagen sävy on vaan niin <3 Mie en kyl ikinä vois osallistua tuohon skabaan, ahdistaa pelkkä ajatus et ois pakko neuloa just joku tietty malli ja vielä pikavauhtia :D

  VastaaPoista
 4. Oi kun nätit! Tuo väri on niin ihana!

  VastaaPoista