24.6.2014

Tour de Sock: 3

Tourin kolmas etappi oli mahtava työvoitto. En ole koskaan neulonut kirjoneulesukkia, jossa kirjoneuletta olisi koko sukkien matkalta. Arvelutti ja hirvitti, että mitä etapista tulee. Nuorempana neuloin kyllä paljonkin kirjoneuletöitä, mutta tuolloin en tiennyt mitään lankadominanssista ja pistin vaan menemään omilla säännöilläni.

Nykyään kirjoneule on myös sattunut sormiini, joten olen sen jättänyt suosiolla. TiiQ kuitenkin bloggasi lankojen pitamisjärjestyksestään ja koskapa kisassa ei periksi anneta, kokeilin sitä ja sehän toimi. Neulominen tuntui suorastaan miellyttävältä!


Kisasukkien idea oli askarrella noppia, joita heittämällä muodostui neulekaavio. Onneksi mukana oli myös valmiit kaaviot, joita käytin. Noppien askartelu toi kuitenkin lisäpisteen, joten siksi noppiakin kuvista löytyy. Lapset heittelivät noppaa ja sitten valittiin valmiista kaaviosta sillä perusteella sopiva. Toisessa sukassa pyöräytyin kaaviot ympäri. Hienon työn oli suunnittelija kyllä tehnyt, kun nuo kuviot tekevät kaikkia hauskoja kiemuroita, vaikka miten yhdistäisi.


Käytin kasvivärjättyjä lankoja. Tummempi on raparperilla ja vaaleampi luultavasti lupiinilla värjättyä. Raparperilangan keriminen paljasti ikävän yllätyksen, yhdestä kohtaa pasmalanka oli ollut liian tiukalla ja lankaan jäi vaaleita laikkuja. Päätin, että tällä silti mennään, koska epäilin, että rumasukkia syntyy. Toisin kävi ja kastelu vielä pelasti ne omaan jalkaan sopiviksi. Minä näköjään neulon tiukkaa, kun on kisapaine päällä. ;) Lapsetkin ihastuivat tähän malliin ja tilauksessa olisi kolmet kirjoneulesukat heille. Gulps! Tosin sanoin, että ei tällä mallilla, en kyllä näitä kaavioita pyörittele ihan heti.


Seuraavaa sukkaohjetta odotellessa...

20 kommenttia:

 1. Hienot sukat. Tosi kiva malli ja hieno idea, jos noppaa pyöräyttämällä saa erilaisia kuvioita malliksi. Ei ihme, että lapset innostuivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tais aika moni kisaajakin olla nopista innoissaan. :)

   Poista
 2. Tykkään! Nuo on kyllä tehtävä, kun tuleevat yleiseen jakoon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskat ne on ja kun saa vähän sitten modata, niin voi tehdä mieluisammin muilta osin. Kisaneuleet on silleen tympeitä, kun pitää tehdä just eikä melkein.

   Poista
 3. Ihan huippua, että mun kirjoneulebloggauksesta löytyi apu! Minä oon niin kertakaikkisen rakastunut kirjoneuleeseen, ettei tekis mieli muuta neuloakaan. Niinpä en neulo mitään, kun nämä noppasukat tuli valmiiksi :D. Sun lankavalinnatkin on kyllä onnistuneet, hienosti sointuvat yhteen, niin kuin vain kasvivärit voi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, sun pitää tekaista parit noppasukat toisissa väreissä. Ehtisit hyvin ennen seuraavaa etappia...

   Poista
 4. On ne vaan somat. Kirjoneule ei ole munkaan heiniä. Kauhulla odotan sitä toista mallia, joka tulee syömään sen 300 jaardia kahta väriä. Gulp!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama arveluttaa minuakin, veikkaan kyllä onteloneuletta...

   Poista
 5. OOHH!!!! jopa on komiat sukat, väritys ja malli kohallaan.
  On noissa ollu neulomista :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan niissä, mutta ei lopulta niin paha nakki kuin aluksi aattelin! :)

   Poista
 6. Huh mitä urheilua tuo sukkaskaba :D Mahtavat sukat kyllä, samoin värjäykset!

  VastaaPoista
 7. Sukat on todella hienot. Ihan harmittaa kun multa on mennyt kaikki tämmöiset kisat sivu suun =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ravelryä seurailemalla tämäkin löytyy ja ensi vuonna varmaan sitten taas. Toukokuussa on ilmoittautuminen. :)

   Poista
 8. Todella kauniit sukat!! Kaunis väritys.
  Tuo idea että nopalla heittää seuraavan kuvion. MAHTAVA ja vaativa.( vai tajusinko oikein)
  Mua kanssa harmittaa kun kisa meni ohi

  :) Pirjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se alkuperäisidea on, että kolmella tai neljällä askartelunopalla kuvio tehdään kullekin 10 kerroksen pätkälle. Minä valkkasin valmiista kuvioista.

   Poista
 9. tosi hauskat! tulee mieleen leopardin talja ja sit toisaalta joku atomirakenne tms. Ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä tulee kyllä jänniä, erilaisia ja niin samanlaisia. Kiva on katsella valmistuneista kuvia!

   Poista