16.8.2015

Tour de Sock 5: Ophidia


Vitosetapilla neulottavaksi tuli hauska palmikkomalli Ophidia. Sukkiin neulottiin neljällä eri langalla kiemurtelevat käärmeet. Tämä oli uusi tekniikka minulle, mutta kivastihan se sujui. En tehnyt pieniä keriä, vaan annoin lankojen roikkua vapaasti. Sukkiin tarvittiin sen verran lyhyet pätkät, että en kokenut lankojen kieputtelua liian vaikeaksi, vaikka välistä niitä piti selvitellä.


 Neuloin sukat pienimmässä koossa ja niistä tuli ympärysmitan puolesta sopivat 6- vuotiaalle kuopukselle. Pituutta tuli hiukan liikaa, mutta lyhennän kärkeä ennen sukkien tarvetta sopivaksi. Sukat on neulottu Fabelista ja käärmeissä lanka on Handua. Lankaa kului 65g yhteensä, joista viitisen grammaa tehosteväriin.

Näissä sukissa oli kiva uusi kantapää. Voisin kokeilla itsellekin. Sen verran sukkien malli nimittäin joustaa, että saan sukat pujotettua omaankin jalkaan.


Sukkia kuvattiin kesän harvoista lämpimistä hetkistä ja Lotta onkin ollut ihan ihmeissään yllättävästä kuumuudesta, mutta sitä saa sentään helpotettua uimalla. 

4 kommenttia:

 1. Ihanat sukat, onneksi tei Lotta menee uimaan ja saa viilennystä, mei koira kiertää uimapaikat kaukaa vaikka noutaja onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lotta tosiaan käy uimassa mielellään, mutta meidän Nappi taas ei ui kuin puoliväkisin eli hihnassa saa houkuteltua uimaan pienen lenkin...

   Poista
 2. Kuvia ensin vain katsottuani luulin, että oot neulonut aikuisen sukat tosi paksusta langasta :D Hyvin hämäsit, olikin ihan normilangasta lapsensukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, aika hyvä! Kieltämättä kun noita kuvia katsoo, niin voisi olla paksulankasukat. :D

   Poista