16.7.2015

Tour de Sock 4: From a Distance

Neljännen kierroksen sukkapari ei herättänyt kovin suurta ihastusta, tuo perinteinen v-muoto helmien kanssa tuntui aika nähdyltä. Ajattelin, että laitan sitten kivempaa lankaa, jolloin neulominen sujuu mielekkäämmin. Lopulta neulottuna tuo Lanitiumin Foliage väri ei sitten miellyttänyt niin paljon kuin alunperin vyyhdillä, mutta eiköhän näistä jollekulle tule hyvät sukat käyttöön.


Tähän sukkapariin osui tämän kesän helteet, ainakin toistaiseksi siltä tuntuu, että kaksi päivää on ollut lämpöä ja muut joko sateista tai täysinpilvistä, tai molempia ja lämpötila siinä viidentoista paikkeilla. Ei hullumpi kesä siis villasukkien neulomiselle ja pitämiselle, mutta olishan se tietty kiva joskus käydä uimarannallakin, vaikken yli 25 asteen lämpöä kaipaakaan.


Etappia varten sain neulojatoverilta laadukkaita helmiä. Harmikseni tajusin, ettei mikään omistamani lanka toimi helmien kanssa kivasti, jotta kuvaaminen onnistuisi varmasti vaikka sukat valmistuisivat yöllä. Paniikkiratkaisuna tongin vanhoja mustia helmiä ja se olikin huono ratkaisu lopulta. Noin joka neljäs helmi meni läpi langasta huolimatta siitä käytinkö vaijeria vai virkkuukoukkua apuna. Niinpä päätin, etten laita helmiä terään, vaikka siitä olisi lisäpisteitä saanutkin. Totesin, että saan nämä valmiiksi mieluummin pari pistettä nopeammin ja säästän hermojani.


Taustalla näkyvät heinätkin on vihdoin korjattu liiterin vintille. Jäniksille kelpaa varmaan sadekesän huonolaatuisemmat heinät.


Sukkiin kului s/m koossa 69 grammaa lankaa ja käytin taas lempi TDS-puikkojani eli Hiya Hiyan 2mm pyöröä.


Tällä etapilla olin 54, ihan ok suoritus. Ilman helmiä tämä olisi ollut helppo ja nopea malli tehdä, sillä mallikerran oppi äkkiä.


Näitä sukkakuvamalleja alkaa olemaan tappeluksi asti, Kuopuksen jalat on vaan vielä vähän pienet aikuisten sukkia esittelemään, mutta elkeet on kuin mallilla jo nyt. Isoveljien jalat puolestaan on niin komeilla ruhjeilla ja mustelmilla kesän leikeistä, että pitää vähän rajailla reilummin...

6 kommenttia:

 1. Voi, mitä sukkia! Sun blogi on ollut mun lukulistalla jo ainakin muutama vuoden, mutta oon seurannut tosi satunnaisesti. Tänään kuitenkin tajusin, että täällähän on joku tuttu takana! Ensin pisti silmään Tour de Sock, mutta koiran kuva lopulta paljasti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas hassua, mutta kiva kun seuraat. Ensi vuonna kisaat sinäkin, eikö vain?

   Poista
  2. Joo tottakai, täytyy alkaa treenaamaan heti!

   Poista
 2. Mäkin ajattelin ensin, että plääh, mutta valmiista sukista tuli luksuslangalla ja juuri oikean sävyisillä helmillä sitten ihan huisin hienot lopulta. Kauniit on nämäkin. Ja eikös oo ihanaa, kun pienet tahtoo osallistua? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan hyvä kun lapset avustaa ja kannustaa, välillä tulee tiukkaa palautetta, jos hidastan liikaa. :D

   Poista