22.8.2016

Yoke detail sweater


Joskus neuleprojektissa
- venyy aloitus 
- alkuperäiset langat vaihtuvat
- neulominen on hidasta
- kuvaaminen ja sitä myötä bloggaaminen venyy

Ja joskus kaikki nämä asiat yhdistyvät. 

Palataanpa vuoteen 2011. Vogue knittingillä oli joku superale ohjemyynnissä ja etsiskelin kivaa ohjetta. Törmäsin tähän Yoke detail sweateriin ja ostin ohjeen. Korvamerkkasin siihen langat (WM Twiniä) ja ajattelin, että aloitan sitten joskus. Etsin myös Ravelrystä erilaisia toteutuksia, jotta vältän rullaavan pääntien ja helmat osalta. Pitkät hihatkin piti saada.


Vuodet vierivät ja värimaku muuttui hitusen. Myin Twinit kanssaneulojalle retriitissä ja päätin käyttää hankkimani DK:t. Olihan ohjekin alunperin dk-vahvuiselle langalle.

Lopulta helmikuussa 2016 printtasin ohjeen ja aloitin. Sitä ennen piti käydä läpi ne muutokset, mitä olin suunnitellut. Itse neulomiseenkin tuhraantui 1,5 kk, vaikka oli noinkin paksu lanka. Jossain välin epäilytti onnistuuko kaulus, vai rullaako se. Mutta sitten vaan luotin siihen, että kun joku toinenkin on onnistunut, niin pingotus auttaa. Näin lopulta kävi.

Tein minä jotain muitakin muutoksia, mutta kuka sellaisia enää muistaa, jos ei merkkaa projektisivulle heti. Hihat tässä neulottiin typerästi ja joku turha saumakin tehtiin, mutta koska modasin silmukkamääriä, menin lopulta siltä osin ohjeen mukaan. Nyt tekisin toisin, vaan ehkä neulon jo jonkun toisen paidan sitten kun siltä tuntuu.


Niin ja se kuvaaminen. Paitahan valmistui maaliskuussa. Se piti kuvata huhtikuussa retriitissä, mutta eihän siellä semmoista jouda. Kun ei jouda neulomaan, niin miten sitä kuvaamaan ehtisi. Lopulta oli sopiva neuletapaaminen elokuussa. Paita ryppyisenä kaapista kassin pohjalle. Kännykkä neulekaverille kouraan (kiitos Mirka!) ja hänen ihanaan kotirantaansa seisoskelemaan. Ohjeita poseeraukseen tuli vielä toiselta kanssaneulojalta. Hyvä tuli (paitsi neulojan omituiset ilmeet piti blurrata). Alimmassa kuvassa Pistazie- väri toistuu lähimpänä oikeaa.

Kaiken kaikkiaan kiva projekti, vaikka vähän kesti!

7 kommenttia:

 1. Joskus se kestää, mutta kannattaa! Kaunis neule, kaarroke on todella katseenvangitsija.

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis tästä tuli, kun lopulta sait tehtyä. :)

  VastaaPoista
 3. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Upea pusero

  VastaaPoista
 4. Haha, oishan siellä retriitissä ollut kuvausaikaa vaikka kuinka :D

  Kaunis paita joka tapauksessa, väri on just siuta!

  VastaaPoista
 5. Kaunis paita :P Ja olisit vaan antanut virnistysten näkyä ;)

  VastaaPoista
 6. Hyvää kannattaa odottaa! Tavattoman kaunis pusero. :)

  VastaaPoista