10.11.2006

Joulupakettiin

Kummitytön joulupakettiin kääritään tämä tuoreimman Novitan ohjeen mukaan tehty Baby Bornin mekko. Tein mekon seiskaveikasta, joten hieman sai laskeskella silmukoita uusiksi. Ja koska mallitilkku ei pitänyt kutiaan, piti mekkoon tehdä vähän ylimääräisiä kavennuksi. Tein mekon alaosan pyörönä ja selkäpuolelle tuli kaksi nappia. Helmis olikin saanut oman mekkonsa aiemmin valmiiksi ja antoi mukavasti vahvistuksen sille, että mekon saa puettua nuken päälle helposti vaikkei se olekaan kokonaan selästä auki. Meidän taloudesta kun ei BB:ia löydy, että voisi testata.

Miksiköhän muuten yleensäkin Novitan lehdissä suurinta osaa paidoista yms. ei ohjeisteta neulomaan pyörönä, vaikka se ei olisi mitenkään mahdotonta? Tuskin suurin osa neulojista rakastaa saumojen päättelyä tai ei osaisi pyöröjä käyttää. Saahan ne ohjeet itsekin helposti muutettua, mutta ihmetyttää silti.

7 kommenttia:

 1. Minä taas aina muutan pyörönä olevat pusero-ohjeet kahdella puikolla neulottaviksi, koska puseron kokoa on minusta helpompi kontrolloida tasoneuleessa ja näkee nopeammin jos meinaa tulla liian iso tai pieni ja puserosta tulee myös mielestäni jotenkin ryhdikkäämpi, kun siinä on sivusaumat. On myös tylsää neuloa suurta silmukkamäärää aina vaan oikeaa, tuntuu, ettei työ edisty lainkaan. Nurjat kerrokset tuovat vaihtelua. Yksi tykkää äidistä ja toinen tyttärestä.

  VastaaPoista
 2. Ja vielä jatkoa edelliseen, että itselläni neulepinnasta tulee tasaisempi suorilla puikoilla kuin pyöröillä neuloen, koska suorat puikot ovat tasapaksut koko matkalta. Minulla ei myöskään tule suorilla puikoilla neuloessa niska kipeäksi (vuosikymmenten kokemus on opettanut optimaalisen neulonta-asennon), kun taas isompien kappaleiden neulominen pyöröpuikoilla rasittaa minulla käsiä ja niskaa, koska neule kasaantuu siihen "siimalle" eikä saa puikkojen tukea. Olen siis neulebloggaajien joukossa vähemmistöön kuuluva suorapuikkofani.

  VastaaPoista
 3. Kiva beipparin mekko!!

  Mä en olekaan sinua vielä onnitellut: Onnea ihanasta pikkupojasta!!!

  Tosi kauniit värit tuossa "siksak"-mallisessa huivissa ja hirvikypärässä!!

  VastaaPoista
 4. Hei!

  Nuo taannoin tekemäsi traktori-sukat ovat aivan ihanat! :) Erään ystäväni poika pitää paljon traktoreista ja olisi ihana tehdä hänelle joululahjaksi samanmoiset sukat. Loukkaannutko, jos varastan sulta idean? ;) Ja saanko katsoa kuvastasi vähän traktorin ja kärryn mallia...?

  VastaaPoista
 5. Aloittelen samaa mekkoa juuri vähän isommille tytöille ohuemmasta langasta kuin Novitan Wool.Silmukoita täytyy taas vähän "sumplia."

  VastaaPoista
 6. Lankakomero: hyviä kommentteja laitoit, tottahan se on, että toinen tykkää toisesta. Itselläni puolestaan juuri suorat puikot jumittavat helpommin niskat. Ehkä tuo saumojen ompelu -inho johtuu vain siitä, ettei osaa tehdä sitä kunnolla, siksikin pyöröt pysyvät suosiossa. :)
  Marin blogiin jo vastasinkin, että sukkien ohje on tarjolla siellä Novitan extraideoissa, mutta toki pyytämällä voin nuo kuvatkin lähettää. :)

  VastaaPoista
 7. Hei,

  Huokaus... kauvankohan siitä on kun viimeksi olen koneella istunut ja surffaillut blogeja läpi... liian kauvan !!

  Onnea vauvan syntymän johdosta !! Ihania käsitöitä olet kerennyt tekemään. Nukke on kyl hieno, saaja on varmasti onnellinen.

  Mites teidän koirat?? Carlos tuli nyt 6 kk. Kovasti kasvetaan säkä nyt 73 cm. Painaa varmasti jo paljon, puntarista loppu aikoja sitten potku.

  VastaaPoista