17.11.2006

Pikkuvaippoja ja Paypal phishing-yritys

Miten sitä voikaan unohtaa kuinka pieniä vastasyntyneet ovat (ja äänekkäitä, kakkaavia ja valvovia!)? Kierrätysflanellista syntyi muutama tarrallinen s-koon vaippa (, jotta yökestoilu sujuisi helposti) ja

nämä kaksi näpsykiinnitteistä frotee-flanellivaippaa. Frotee on miehen kulahtaneista perintökäsipyyhkeistä ja niistä syntyi muutama imukin.
Nämä kaikki ovat täyttövaippoja, tosin yhdessä tarravaipassa on kiinteä flanellimu lisänä ja mallina jälleen Mummut.

Blogger tarjosi minullekin vihdoin betaversiota. Tein vaihdon ja menin odottelemaan varmistussähköpostia osoitteeseen, jota käytän ainoastaan nettijutuissa. Kun postia ei tullut, katsoin Spam-kansion ettei se ole joutunut sinne. Huomasin, että siellä oli viesti PayPalilta, tai niin ensin luulin. Viestissä kehotettiin varmistamaan, että sinne lisätty sähköposti on omani. Eihän se tietenkään ollut ja niinpä klikkasin viestissä ollutta linkkiä. Huomaa, että linkki on uudelleenohjautuva. Syötin sinne salasanani, joka osoittautui vääräksi. (Voit kokeilla tuota kuvitteellisella email-osoitteella ja salasanalla, ainoastaan @-merkki pitää lisätä tunnukseen, jotta voit testata.)

Mikä tahansa salasana ja mail-yhdistelmä on väärä ja tuon jälkeen pyydettiin verifioimaan tunnus uusiksi. Ensimmäinen varoituskello soi kun kysyttiin pankin nimeä ja lopullinen niitti oli Pin-koodi. Sitä ei oikeassa paypal-rekisteröinnissäkään haluttu, eikä tietenkään pidä mihinkään netissä antaakaan!

Kyse oli siis ilmiselvästä phishingistä, noilla sivulle annettavilla tiedoilla olisi melkoisen vapaat kädet käyttää luottokorttiani! Sivusto on tehty todella hyvin, äkkiä verraten se menee ihan täydestä alkuperäiseen, mutta yo. linkin teksti paljastaa asian ja toki myös se, että loggauduttuani ihan Paypalin etusivun kautta, pääsin normaalisti sisälle. Nyt menikin sitten salasanat vaihtoon, muuta haittaa ei onneksi tullut.

Olkaahan siis muutkin tarkkoina, oikein itseä nolottaa että moiseen halpaan olin aluksi menossa, vaikka kuvittelen olevani ihan ajantasalla nettiturvallisuuden suhteen!

3 kommenttia:

 1. hienoja vaippoja. Joko olet testannut miten toimivat?

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tupu,
  kaikki vaipat on ehtineet jo tuolla kakkatykillä olla käytössä. Hyvin toimivat, koko on passeli ja kasvunvaraakin on ehkä parin kuukauden verran. Näpsy tarttuu froteeseen hyvin. :) Mummut kaava on ihan huippu, varsinkin kun muistaa kaventaa haarasta röyhelövaran pois.

  VastaaPoista
 3. Hienoa,että viitsit tehdä vaipat itse.Mukavan ja käytännöllisen näköisiä,mutta on niissä väkertämistä.

  VastaaPoista