8.9.2007

10% avattu

Veljen perheeseen syntyi sunnuntaina poika ja kun kälyni oli ilmaissut kiinnostuksensa kestovaippoihin, lupauduin neulomaan hahtuvat. Halusin tehdä ne luonnonväreistä että ovat pienelle mahdollisimman mukavat ja pitokin on parempi kuin värjätyillä. Nää on vaan niin ankean harmaat, että olisi kiva piristää niitä jollain. Mutta onko kukaan kokeillut neulahuovutusta ainaoikeaan?

Hahtuvat on Ruskovillan nelosohjeella. Silmukat tosin omasta päästä ja lahkeetkin pidemmät. Vyötäröön ompelin kuminauhakujan. Puikoteltu nelosen puikoilla kokonaan kaksinkertaiseta Pirtin hahtuvasta, aika tankerot, mutta pitäväthän ainakin. Hahtuvaa meni noin 60g. Nihkeästi lähtee painonpudotus liikkeelle, niin langoissa kuin itseltä. Juuri tuossa maistelin sitä uutta Fazerin Lontoonraetta. Alkuun en ollut järin innostunut, mutta useamman palan jälkeen ihan kiva kokemus. Ei ehkä tule kovin usein ostettua kuitenkaan (ainakin parempi olisi jotta paino menisi normaalilukemiin!).


Blogikoira V innostui tässä joku päivä, murusesta on tullut jotenkin tosi vanha tässä kesän aikana, mutta ei se onneksi tahtia muuten haittaa.

5 kommenttia:

 1. Ihanat villahousut! Mä pidän myös noista luonnonväreistä hahtuvissa... vaikka käytänkin usein myös värjättyjä. Hahtuva materiaalina on vaan niiiin ihanaa.

  VastaaPoista
 2. mä olen kyllä neulahuovuttanut myöskin ainaoikeaan... onnistuu siis kyllä. :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen ihan onnistuneesti neulahuovuttanut ainaoíkeista neulottuihin hahtuvapöksyihin.

  VastaaPoista
 4. Minä myös olen neulahuovuttanut ainaoikeaan. Hahtuva varsinkin käytössä vähän venyy ja vanuu eri suuntiin, eli kannattaa miettiä mittasuhteita. Tai siis jos on kovin tarkkaa kuvion muodon kanssa niin kannattaa huovuttaa vasta kun pöksyjä on vähän aikaa pidetty :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista. :) Nyt on pakko tunnustaa että olenhan itsekin huovuttanut aiemmin ainaoikeaan ja vieläpä samasta hahtuvasta neulottuihin, mutta aivot on vissiin kesälomalla kun en asiaa muistanut. Ne neulahuovutetut pökät on jopa käytössä nuorimmaisella parhaillaan...

  VastaaPoista