9.1.2010

Nuutin päivää odotellessa

Edellisessä postauksessa uhkailin, että kuusi lentää ennen loppiaista. Mutta mokoma alkoi työntämään uutta kasvustoa ja eihän sitä ole raskinut vieläkään kantaa ulos.

Pojat 5v. ja 3v. tosin ennakoivat asian ilmoittamalla aatonaattona, että kun kuusta kastelee, se alkaa kasvaa. Siitä saivat viisaat vanhemmat nenälleen, kun koitimme väittää ettei se kuusi kasvamaan ala. Oma äitini muisteli, että joskus on lapsuuden kodissa joulukuusi kasvattanut silmuja, mutta aika harvinaista se taitaa olla.

Jouluaskarteluista jäi into päälle ja leikkasin muutamia lumitähtiä. Kouluaikana niitä tehtiin silkkipaperista ja uitettiin steariinissa, että kovettuivat. Jostain blogista huomasin, että tähdet voisi päällystää kontaktimuovilla. Kontaktointia helpompi tapa on laminointi ja niinpä näistä tulikin aika hauskat ja toivoakseni myös kestävät.

4 kommenttia:

 1. Hauska idea nuo lumihiutaleet! Katsoinko oikein, että ovat langassa? Itse mietin joulua ennen, että jos oman perheen lahjapussukoihin tekisi vielä jotkut kivat pakettikortit ja laminoisi ne, niin niitäkin voisi kierrättää vuodesta toiseen. Mut se laminointikone puuttuu. Vielä ;)

  VastaaPoista
 2. Ompelulangassa ne tosiaan roikkuu, siimaakin harkitsin.
  Pakettikortti-idea on loistava ja konetta saat tietysti lainata, jos et osta omaa. ;)

  VastaaPoista
 3. Voisi itsekin tehdä lapsuusvuosien jälkeen taas noita lumihiutaleita ikkunaan, hauska idea noin laittaa ne roikkumaan ja päällystää! Muistelen että lapsena me vain leikattiin ne paperista ja laitettiin jollain sinitarralla ikkunaan, hups :)

  VastaaPoista
 4. Paula, minäkin aiempina vuosina tein noita lapsille ja laitoin teipillä kiinni. Sinitarraa en ole kokeillut ikkunaan lapsenakaan... ;)

  VastaaPoista