22.1.2010

Pienen tytön myssy

Pieni pää oli kasvanut ja pakkasten paukkeeseen tarvittiin kiiruusti uusi hattu. Ensin ajattelin käyttää tuohon Kujeesta ostetun 220 Woolia, mutta varastossa oli pehmeämpää vaaleanpunaista, Jaeger Extra Fine Merino Arania (langan valmistus on lopetettu).

Mieluista mallia ei löytynyt Ravelrystäkään ja ajatus pikkupalmikosta myssyn resorissa muotoutui tällaiseksi.

Läpät neuloin jälkikäteen, jotta sain ne kohdistumaan parhaiten korvien kohdalle. Nyöriksi icordia ja kavennukset neljään osaan.
Nelosen puikot ja lankaa meni aika tarkkaan yksi 50g:n pallukka, 44 grammaa kertoi vaaka.

Pelkkä mittanauha ei auttanut mallia pysymään aloillaan kuvan ottamisen aikana, mutta isoveljen ystävällisellä avustuksella neiti istui parisen sekunttia tuijottamatta kameraa kohti.


Syksyllä naapuri ihastui näihin säärystimiin ja lupasin neuloa hänellekin samanlaiset. Sain langat häneltä vasta nyt, mutta isoilla puikoilla lanka neuloutui mukavan nopeasti. Näissä ei siis mitään ihmeellistä, pituutta reilut 40cm. Nelosen puikot, silmukoita 60 ja lankaa kului 144g.

Kuvausapuna jälleen esikoinen, joka miesgeenin omaavana ei tietenkään osannut vinkata, että säärystimet voisi asetellä siistimminkin jalkaansa. No joo, ei ehkä viisivuotiaan tarvitse osata sellaista ajatella, kun ei tuo yli kolmekymppinenkään siihen pysty...

6 kommenttia:

 1. Kaunis myssy!
  Voitit blogini arvonnassa, joten saisinko sulta osoitetiedot, mahdolliset allergiat sekä lempivärin sähköpostiini (miiarebekka at gmail piste com)?

  Jostain syystä profiilissasi ei ollut mainintaa tästä blogista ja vaikka seuraan tätä säännöllisesti readerin kautta, en osannut heti yhdistää nimimerkkiä ja blogia. Siksi ilmoittelen sulle vasta nyt.

  VastaaPoista
 2. Kaunis on myssy ja niin ovat säärystimetkin. Olisiko Puroa?

  Taitaa muuten neiti tulla äitiinsä... leikkikaluista päätellen ;-DDD

  VastaaPoista
 3. MinnaN, Puroa se tosiaan on. Lähopäänä unohdin kirjata tiedon...
  MiiaRebekallekin on postia lähtenyt. :)

  VastaaPoista
 4. Tosi söpö myssy! Ihastelin myös loistavaa istuvuutta pienen neitosen päähän. Voisin ostaa roiman annoksen mitoitustaitojasi, ei sattuisi olemaan kaupan? ;)

  VastaaPoista
 5. Oijoi miten suloinen myssy, ja mahdottoman suloinen on myös pää sen sisällä :) Upeita lankoja tuolla alemmassa postauksessa, odotan jo innolla neuletapaamistamme Kujeessa...

  VastaaPoista