25.8.2010

Nappien valinta

Ilma viileni (jos ihan pienesti vaan valitan, että on aika kylmä, niin lupaatteko unohtaa kaikki aiemmat valitukseni helteistä?) ja neulominenkin taas sujuu. Puolukka-kauluri (ravlink) on tässä pingottumassa, mutta nyt tarvitsen apua nappien valinnassa. Äänestä mieluiten perustelujen kera, en tosin lupaa noudattaa enemmistöpäätöstä.

Puiset napit ovat alkuperäinen ajatukseni. Ne eivät ole kiiltävät kuin tuossa kuvassa näyttää, vaan kyseessä on peruspunaruskea mattapintainen puunappi. Kuvan ylempi nappi on lähempänä oikeaa. Tummat, ihanat käsintehdyt keraamiset, napit taas on voitettu blogiarvonnassa. Ovat Talon miesväki oli kysyttäessä näiden kannalla ja toisaalta niiden väri käykin kuvaa paremmin neuleeseen. Näitä on 6, joten kaksi jää pitämättä. Puunappeja on monta, riittää seuraavaankin projektiin käytin niitä tähän tai en.
Ihan alunperin tosin olisin laittanut puiset napit, joissa on kukkakaiverrus. Mutta nuo napit ovat paikassa X, eikä jaksaisi etsiä. Kyllä ne jostain vastaan tulevat ja voihan ne sitten vaihtaa, jos siltä tuntuu.

Jostain blogista löysin linkin Ninnun trikoopipo-ohjeeseen. Vanhat venähtäneet tai muuten oudonmalliset vauvanvaatteet saavat jatkossa piiloutua saksien tieltä. Tämä on tarpeeksi aivoton ompelutyö minullekin. Koukuttavaa puuhaa, huomaan perkkaavani vauvanvaatelaatikkoja sillä silmällä.

Esikoinen tykkäsit tästä kovasti.


Vaikka kuopuksen käsi pilkottaakin kuvassa valmiina nappaamaan pipon, ei se oikeasti suostu niitä pitämään päässään hetkeä pitempään. Ylimmästä piposta tuli liian pieni, harmillista kyllä! Mutta sen siitä saa kun leikkaa miten sattuu, eikä ole tarkkana.

Vaaleanpunaisen kukkakuosisen pipon saisi ihan postikulujen hinnalla, jos joku tarvitsee. Laita kommenttia, niin voin halutessasi mitata leveyden. Meidän 1v2kk tytöllä taitaa olla n. 50cm päänympärys ja tämä mahtuu päähän, mutta on sen verran napakka ettei ole kiva pitää.

4 kommenttia:

 1. Puunapit, sanon minä. Nuo toiset ei sovi ollenkaan, ainakaan kuvan perusteella.

  VastaaPoista
 2. Puunappeja äänestän minäkin. Väri tökkää eniten noissa toisissa, mutta todellisuudessako ovat siis hieman toisen väriset? *raapii päätään*

  VastaaPoista
 3. Heh, ja minä taas ehdottomasti laittaisin nuo keraamiset napit. Puunapit on liian ilmeinen ja pliisu valinta (turvallinen tosin), tykkäsin itse tuollaisesta sypäkämmästä kontrastista, luo vähän enemmän jännitettä ja mielenkiintoa.

  VastaaPoista
 4. Ehdottomasti nuo keraamiset napit, tummemmat napit istuvat punaiseen paremmin ja ovat nätti yksityiskohta. Nuo puiset napit menee vähän puuroksi tuossa eikä väri mielestäni istu tuon punaisen kanssa. Kuvahan saattaa kyllä jonkin verran vääristää värejä.

  VastaaPoista