9.9.2010

Koruilua

Kiitos kommentoijille niin Puolukka-kaulurin kuin Kettinkisukkienkin osalta. En meinaa millään muistaa kiitellä, vaikka ilahdunkin kovasti jokaisesta kommentista.

Lepidoliittia ja kirkkaita siemenhelmiä vaaleanpunaisessa vaijerissa. Hopeoidut korunosat, paitsi korvikset on hopeaa.

Ensimmäinen kokeiluni luonnonkivillä. Lepidoliitti on kaunista, joskin oli aika yllättävää miten paljon kivissä oli värivaihtelua. Kuvan perusteella väri näytti olevan tuota mitä korussakin, mutta mukana olikin paljon rumia keltaharmaita kiviä. Onneksi tilasin kaksi nauhaa, joten sain riittävästi punertavia kiviä korusettiä varten. Rannekoruunkin riittäisi.

Suunnittelin vaaleanpunaisen vaijerin tämän tyyppiselle korulle, mutta vaijeri olikin niin paksua ettei mennyt läpi kahta kertaa näistä lasihelmistä ja tyytyminen oli perusharmaaseen. Tästä tuli vähän pliisu ja väritön, harmaita ja vaaleanpunaisia lasihelmiä.

Salpalukko on minusta kaunis. Onneksi tilasin toisenkin lukon.

Sain Miia-Rebekalta tunnustuksen, kiitos!

En jaksa jakaa tätä nyt seitsemälle (räkätaudin jämät kelvatkoon selitykseksi), mutta kerron 7 asiaa itsestäni.

1. Olen vannoutunut koiraihminen. Jostain kumman syystä olen parisen vuotta haaveillut kissasta. Ihan maatiaiskissakin kävisi. Mutta muu perhe vastustaa toistaiseksi, joten ei kissoja vuosikausiin. Sitäpaitsi miten niitä muka kasvatetaan? En osaisi opettaa käyttämään hiekkalaatikkoa ja saattaisipa mennä hermot verhossa kiipeilevään ja muita tuhoja tekevään otukseen.

2. Minulla ei ole allergioita (jollei ampiaisen pistoa lasketa), mutta perheestä löytyy kolme ruokarajoittunutta. En miellä meitä allergiaperheeksi, vaikka sitä varmasti ollaan monilla kriteereillä.

3. Tykkään matematiikasta, kemiasta ja fysiikasta. Vaikken ole niissä mikään ihmelapsi monen vuoden opiskeluista huolimatta.

4. Jalkani palelevat melkein aina. Paitsi kun on kolmenkympin helteet tai olen raskaana yli12 viikon.

5. Luen paljon. Dekkareita ja jännitystä, myös fantasiaa. Välillä kevennän rakkausromaaneilla, mutta siirappisimmat jää kyllä hyllyyn. Raskaampaa kirjallisuutta en lue, humanistia minusta ei koskaan tulisi.

6. Olen nukkunut viimeksi kokonaisen yön joskus 2004 vuoden alussa. Sen jälkeen olen joko ollut raskaana, imettänyt tai hoitanut pieniä lapsia. Satunnaiset työmatkoilla nukutut hotelliyötkään eivät ole olleet kokonaisia. Mielenkiintoista nähdä palautuuko unirytmi ikinä kohdalleen. Edes sitten kun kuopus on 3v. joka meidän perheessä on aika milloin lapset alkavat edes joskus nukkumaan kokonaisia öitä.

7. Olen aika puhelias, vaikka isossa joukossa jään helposti hiljaiseksi. En osaa myöskään kirjoittaa lyhyesti, kuten tästäkin huomaa.

Tulipas paljon sosiaalipornoa luettavaksi, huh!

14 kommenttia:

 1. Nätit ja herkät korut! Eihän kaikkien korujen tarvitse olla niin kauhean näyttäviä ja värikkäitä. Oma paikkansa ja aikansa on vähän pliisummillekin versioille.

  Kissoista sen verran, että emo opettaa pentunsa hiekkalaatikolle. Tämä tietysti, jos siellä alunperäisessä kodissa on hiekkalaatikko kissoille. Mulla on ollut aikanaan kissa, joka tuli taloon ihan pentuna ja osasi ensihetkestä alkaen käydä oikeassa paikassa tekemässä tarpeensa. Aiheutti muutaman kerran päänsärkyä tempauksillaan, mutta enemmänkin naurua ja hulvattomia tilanteita. Omanlaisensa luonteenhan se vaatii ja välillä pitkää pinnaa, mutta niin kai sen muidenkin lemmikkieläinten kanssa.

  VastaaPoista
 2. Tämä hekottelee täällä itsekseen. Katsoin ekana kuvat ja luin tekstit vasta sitten. Kuvakierroksella ihastuin erityisesti tuohon tekstissä pliisuksi ja värittömäksi määriteltyyn, kertoneeko jotain siis tästä lukijasta itsestään, köh. ;D Kivoja koruja kyllä kaikki. Ja törkeästi tunnustan suorastaan ahmineeni kaikki paljastukset!

  VastaaPoista
 3. Tess, oijoi, ei saa kirjoittaa tuommoista. Kissakuume vaan kasvaa! Ja ehdottomasti ottaisin kissanpennun hyvästä kodista, oikeassa luovutusiässä eikä ladontakaa löytyneitä madottamottomia pentuja.

  Rusina, mun anoppinikin tykkäsi siitä. :D Tuon joskus näytille, niin näet luonnossa. ;)

  VastaaPoista
 4. Olen siis loistavaa anoppiainesta! :D (terkut pojille) Mutta tuo ihmeessä näytille, niin ihastellaan.

  VastaaPoista
 5. Hahaa, jos meistä tulis anoppeja keskenämme alettaisiin taatusti vihata toisiamme. :D

  VastaaPoista
 6. Tai vähintään kyräiltäis, kummanko kyhäämät sukat ja kestovaipat kelpuutetaan pienten kultapulusten käyttöön ;D (Sori, mopo karkasi aika kauaksi koruista, palaan ruotuun.)

  VastaaPoista
 7. Eikö helmityöt koukutakkin ;).

  Kauniita koruja olet tehnyt!

  VastaaPoista
 8. Meissä on kyllä aika paljon samaa, kun lukee tuota sinun seitsämän "tunnustuksen" listaa :-D. Mulla ei ole toistaiseksi unet palanneet samanlaisiksi kuin ennen lapsia, kyllä tuo vuosien yörumba jätti jälkeensä sen, että havahdun hyvin herkästi etenkin lasten ääniin, vaikkeivat he mitään palvelua kaipaisikaan.

  VastaaPoista
 9. Tikrunmami, niinpä, aika paha tilanne kun joka päivä tekee mieli surffaillaa uutten nettikauppaan. Euron parin pussukoista kertyy yllättävän monta kymppiä, kun kerran samoilla postikuluilla saa...

  TiiQ, huvittelin tässä mietiskelemällä mitkä kohdat tunnistat omiksesi. En sitten kehdannut kirjoittaa listaan niistä valokuvien lajitteluongelmista. ;D

  VastaaPoista
 10. Po miten kauniita koruja olet saanut aikaan. Kyllä tuo Lepidoliitti on kauniin väristä.

  VastaaPoista
 11. Korvikset on todella nätit. Vaikka en niin vaaleanpunaisesta perusta :-).

  VastaaPoista
 12. Kauniita koruja olet tehnyt.

  Käsillä tekemisen tuotosten keskellä on mukava lukea ihmisistä itsestäänkin. Tässä kohtaa ihmettelen vain kuinka paljon yhteistä voi löytyä. Allekirjoitan kaiken muun, mutta koiraihmiseksi en uskalla itseäni enää sanoa mahdottoman pahan allergisoitumisen myötä =)

  VastaaPoista
 13. Kiitos enkulin, Tintin.
  Johku, hauska kuulla että meiltä löytyy yhteisiä tekijöitä :)

  VastaaPoista
 14. Ihania koruja!
  Meillä on kaksi kissaa, toisen emä on tallikissa ja toisen navettakissa. Kumpikaan ei ollut hiekkalaatikkoa nähnyt ennen meille tuloa eikä niitä siihen tarvinnut opettaa...
  Sä oot muuten noissa faktoissa aika monessa samis mun kans! :)

  VastaaPoista